Kadın cinayetlerine sessiz çığlık!...

Kadın cinayetlerine sessiz çığlık!...

CHP Kadın kolları katledilen Üniversite Öğrencisi Azra Gülendam Haytoğlu ve Öğretmen Emine Gökkız ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu; bir süredir bulunmaları için kampanyalar yürütülen ve canice katledilmiş olarak bulunan Üniversite Öğrencisi Azra Gülendam Haytoğlu ve Öğretmen Emine Gökkız ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Ülkemizin bir kadın mezarlığına dönüştüğünü belirten Başkan Çavuşoğlu; “İstanbul Sözleşmesi aleyhinde durmadan konuşan erkeklerin bu kendi menfaatleri doğrultusundaki onursuz zafer çığlıklarının bedelini maalesef biz kadınlar ödüyoruz!” dedi.

Bandırma’da yaşayan kadınlara da çağrıda bulan CHP’li Başkan, “Şiddete uğrayan, tehdit altında yaşayan, uğradığı şiddeti korku sebebiyle saklamak zorunda hisseden tüm kadınlara psikolojik ve hukuksal destek vermek için yeterli ve uzman kadrolarımızla yanınızdayız!” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

Ülkemiz yangınlarla boğuşurken, her gün biraz daha içimiz ölen insanlar, hayvanlar, bitkiler için yanarken ve evlerini ter etmek zorunda kalan, evlerini-yaşam alanlarını yitiren yüzlerce insanla dertlenirken; kadın cinayetleri durmadan devam ediyor!
Antalya’da bir süredir kayıp olan 21 yaşındaki Üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytoğlu ile İzmir’de öğretmenlik yapan,  Kahramanmaraş’a tatil için giden Emine Gökkız’ın öldürüldükleri haberini aynı gün içinde aldık.

Aynı anda Onlarca Kötülükle Birden Mücadele Ediyoruz!

Birkaç gündür kayıp olan ve çeşitli kampanyalarla bulunmaları için kampanyalar yürüttüğümüz bu iki kadının canice katledilmesi, en olağan üstü ve acılı dönemlerde bile kadın cinayetleri gerçeğinden kurtulamadığımız gerçeğini gösteriyor. Aynı anda onlarca kötülükle birden mücadele ediyoruz!

Daha yeni Bandırma’da kaybettiğimiz Kader’in etkisini üstümüzden atamamışken, bu kadar acımasızca öldürülen kadınların her gün gelen haberleri, ülkemizde yaşayan kadınlara “Artık yeter” dedirtti! Ülkemiz maalesef ki bir kadın mezarlığına döndü!

İstanbul Sözleşmesi’nden Çıkmanın Bedelini Kadınlar Ödüyor!

İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece kafasına esip kaldıran, bu kararı alkışlayan, “iyi hal” indirimleri ile katilleri affeden, çocuk tecavüzü ve istismarında “somut delil şartı” getiren, tüm bunları savunan herkesin bu mezarlıkta muhakkak bir izi, bir katkısı vardır! İstanbul Sözleşmesi aleyhinde durmadan konuşan erkeklerin bu kendi menfaatleri doğrultusundaki onursuz zafer çığlıklarının bedelini maalesef biz kadınlar ödüyoruz!

Bizler bu ülkeyi bu geri ve kadın düşmanı anlayışa bırakmayacak insanlar olarak açıkça çağrıda bulunuyoruz! Şiddete uğrayan, tehdit altında yaşayan, uğradığı şiddeti korku sebebiyle saklamak zorunda hisseden tüm kadınlara psikolojik ve hukuksal destek vermek için yeterli ve uzman kadrolarımızla yanınızdayız!

İhtiyaç Duyan Her Kadına Hukuksal ve Psikolojik Destek Sağlayacak Altyapımız Var!

Hiçbir kadın arkadaşımız yalnız değil! Yaşam Hak ve biz bu cinayetler, bu şiddet sarmalı ve bu toplumsal baskı ortadan kalkıncaya kadar durmadan mücadele edeceğiz!
Artık yeter! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!

                                     MM. Simge Gürkan Çavuşoğlu
                            CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli