Kadın Dayanışma Derneği kuruldu

Kadın Dayanışma Derneği kuruldu

Kadın Dayanışma Derneği, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Balıkesir genelindeki 80 kadının oluşturduğu platform tarafından Bandırma’da kurulan Kadın Dayanışma Derneği, Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

KADIN DANIŞMA MERKEZİ KURULACAK

Balıkesir genelindeki 80 kadının oluşturduğu platform, Bandırma Merkezli Kadın Dayanışma Derneği’ne dönüştü. Muazzez Palta Başkanlığındaki dernek, bir yıl önce kapanan Kadın Danışma Merkezi’ni yeniden hayata geçirmek için düğmeye bastı. Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta, Nilgün Germiyan, Eftal Tosun, Dilek Karaaslan, Dilek Durukan ve Kurucu Kurulu ÜyesiBakiye GülayBandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Muazzez Palta, Bandırma’daki kadınların elinden tutmak için yola çıktıklarını söyledi.

5 YILDA YÜZ KADIN BAŞVURDU

1 yıl önce kapanan Kadın Danışma Merkezinde 34 kadına danışmanlık eğitimi verdiklerini belirten Palta, 5 yıl boyunca yüze yakın kadın ve tacize uğrayan iki çocuğun başvurduğuna dikkat çekti.  Çok ağır vakaların yanında psikolojik şiddete maruz kalan kadınlardan üçünün sığınma evlerine gönderildiğine vurgu yapan Palta, kadınların karşılaştıkları şiddet sonrası ne yapacaklarını bilememesinin en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİ  SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Erkek egemen bir toplumda kadının şiddet görmesi için birçok neden olduğunu dile getiren Palta, “Töreler, gelenekler çok büyük baskı unsuru. Kadın erkek eşitliğini sağlamak istiyoruz. Kadınlarımızı eğiterek, ellerinden tutmak istiyoruz. Kadınlarımız şiddet karşısında kendilerini çaresiz hissediyorlar. Karşısında bizi gördüğünde bir sırdaş gibi her şeyini paylaşıyor. Yanlış anlaşılmasın boşanın, ayrılın gibi yönlendirme yapmıyoruz. Sadece danışmanlık ve hukuki anlamda neler yapabileceklerini konusunda bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

50 KADINLA GRUP TERAPİSİ

Yapacakları çalışmalar konusunda bilgi veren Palta, “4 Mart’ta Bandırma Belediyesi ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’yle birlikte Psikologlar Murat Yatmaz, Gamze Gacal ve Nedim Çiftçi tarafından 50 kadının katılımıyla ‘Psikodrama Grup Terapi Çalışması’ gerçekleştireceğiz. Bu Bandırma’da bir ilk olacak. 8 Mart akşamı ise içinde kadın öyküleri olan şarkıların yer aldığı ve 50 kişilik bir koro tarafından Türk Sanat Müziği konseri gerçekleştireceğiz.

Kadın Dayanışma Derneği Kurucu Kurulunda Muazzez Palta, Nilgün Germiyan, Eftal Tosun, Dilek Karaaslan, Dilek Durukan, Bakiye Gülay, Av.Neslihan İpek Eren, Dr.Ayça Şebnem Çakır, Fatma Sibel Salı, Nalan Süzen. 



Anahtar Kelimeler: Kadın Dayanışma Derneği kuruldu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli