Kadın Dayanışma Derneğinden 25 Kasım açıklaması

Kadın Dayanışma Derneğinden 25 Kasım açıklaması

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği 25 Kasım Kadına şiddete karşı uluslararası mücadele günü açıklaması

Bandırma Kadın Dayanışma Derneği 25 Kasım Kadına şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeni ile yazılı bir açıklamada bulundu.

Muaazzez Palta başkanlığındaki Bandırma Kadın Dayanışma Derneği açıklamasında; 

 "1981 yılında Kolombiya’nın  Bogota şehrinde bir araya gelen Latin Amerikalı ve Karayip’li kadınlar kongresinde ; Dominik’li Mirabel kardeşlerin anısına 25 Kasım tarihi “Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslar arası Mücadele günü” olarak kabul edilmiştir. 
 Kadına yönelik şiddet; 
 Cinsiyete dayanan , Kadını inciten , ona zarar veren fiziksel , cinsel ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan  toplum içerisinde ya da özel yaşamında kadına baskı uygulaması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır. 
 Günümüzde şiddetin her alanda cinsiyet ayırt edilmeksizin uygulandığını ve vahim sonuçlarını görsel, yazımsal  birçok medyadan okuyor ve izliyoruz . şiddete hayır günü olarak 25 kasımlar değil yaşadığımız her günün içinde mücadele etmeliyiz.
 Eğitim bu alanda en büyük etken ve uygulayıcı olmalıdır ki erkek egemen zihniyetinin kadınları katletmesine, kadın cinsine uygulan kıyıma , Devletin koyduğu yaslarla erkekleri korumasına hayatın her noktasında olan kadınların katledilmesine izin verilmemelidir.
 Şiddet kadın,erkek,çocuk ,hayvan yani her türlü varlık ayırt edilmeksizin önlenmeli bu alanda bireyler bilinçlendirilmelidir. 
 Biz kadınlar olarak her türlü şiddete hayır …. Hayır  diyerek yaşadığımız her günü 25 Kasım ‘lar olarak ilan ediyor bu mücadelenin içinde  tüm insanları görmek istiyoruz. " 

                          Kadın Dayanişma Derneğı Başkanı
                                         Muazzez Palta



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu