Kadın Elinden, Anahtar teslimi fabrika.

Kadın Elinden, Anahtar teslimi fabrika.

Makina mühendisi Canset Balcı, iş yaşamındaki başarısıyla dikkati çekiyor.

                    

 
Haber: Önder BALIKÇI     fotoğraf. Ahmet PESEN

                       Bandırmalı başarılı iş kadınlarından biri de, Balcı Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Canset Balcı’dır.

                        1979 yılında Bandırma’da doğan Balcı, Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Rusça bilip, 2000 yılından beri iş yaşamının içinde bulunan Canset Balcı, hâlen şirketlerinin tüm satış ve ihracatını yönlendiriyor.

                        Yurt içine komple yem fabrikası satışlarının yanı sıra İsveç, İran ve Irak’a da ihracat gerçekleştirdiklerini, 2012 yılında Türkî Cumhuriyetler’den Türkmenistan ve Özbekistan’a da ihracat yapacaklarını vurgulayan Canset Balcı, kadın girişimci olarak başarısının sırlarını şöyle dile getiriyor:

                        “En önemli avantajım, iş yaşamıma babamın yanında başlayıp, onun deneyimlerinden yararlanmaktır. Babam Şaban Balcı, 1979 yılında ilk işyerini ‘Balcı Demir İş’ ismiyle açmıştı. Bir süre sonra işini iyice büyüten babam, ‘Balcı Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ olarak tescillenen kuruluşuna ait fabrikayı, Bandırma’nın Örnek Sanayi Bölgesi’nde kurdu. 2000 yılında, babamın yanında atıldığım iş yaşamımda, şu anda şirketin tüm sorumluluğunu taşıyorum. İş yaşamımdaki başarımı sağlayan diğer önemli bir etken ise işimi severek yapmamdır.”

                        Mekanik bir iş sektörünün başında bir kadın olarak yer almasının güçlüklerine değinirken, yurt dışı ihracatları sırasında, birkaç yıl kendi kendisinin referansını yaparak, bugünkü konumuna adım adım geldiğine dikkati çeken Canset Balcı, şu değerlendirmede bulunuyor:

                        “Bugün geldiğim nokta, yoğun bir emeğin ürünüdür.
Örneğin, kadının isminin bile olmadığı İran’da, iş yaşamında bugün, benim ismim de biliniyor. Önümüzdeki aylarda, şirketimizin ihracat ağını genişletmeyi hedefliyoruz.
Ama bu hedefe, kontrollü bir büyümeyle ulaşmak istiyoruz.
Çünkü, önümüzdeki 2012 yılında, dünya düzeyinde yeni bir ekonomik krizin ayak sesleri duyulmaya başladı. Yani, önümüzü net bir şekilde göremiyoruz.
Buna karşın 2012 yılının mart ayına dek şirketimizin üretim kapasitesi dolu bulunuyor.”


                        2400 metre karelik bir alanda kurulan fabrikalarında genellikle 10 bin ton kapasiteli yem fabrikalarını, 42 personelin emeğiyle yaptıklarını vurgulayan Balcı, ailelerin, çocuklarını, kız-erkek ayırımı yapmaksızın, güvenle iş yaşamına yönlendirmesi gerektiğinin altını çizerken, sosyal yaşamıyla ilgili olarak da şunları söylüyor:

                        “İş yaşamımdan artan zamanlarımı, sosyal yardımlaşmaya yönelik sivil toplum örgütlerinde değerlendiriyorum. Bandırma Ticaret Odası’nın Genç Girişimciler Kurulu Başkanıyım. Ayrıca, Bandırma Rotary Kulübü üyesiyim.
Binicilik sporuna özel bir ilgi duyuyor ve bu dalda spor yapıyorum.”




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli