Kadın Girişimciler`den Engelli Öğrencilere destek

Kadın Girişimciler`den Engelli Öğrencilere destek

BANDIRMA TİCARET ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU REHABİLİTASYON MERKEZİ YETKİLİLERİ İLE BULUŞTU

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu toplantılarında rehabilitasyon merkezlerini ele aldı. Konu hakkında bilgi vermek üzere Ş. Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Tezcan Köse ve Özel Mutlu Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenlerinden Gülen Hazar Kaytan toplantıya konuk oldular.

Ş. Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Tezcan Köse, zihinsel engellilere eğitim veren merkezlerinin Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren dokuz kurumdan bir tanesi olduğunu Lise çağındaki engelli öğrencilere meslek becerisi kazandırmayı amaçladıklarını ve dört yıllık örgün eğitim veren devlet kurumu olduklarını ifade etti. Eğitim ve meslek kazandırma amaçlı hizmet veren bir kurum oldukları ve kendi döner sermayeleri olduğu için maddi olarak beklentilerinin olmadığı, sadece atölyelerinde çıkan ürünlerin satışı için pazar ve yeni iş fikirlerine ihtiyaç duyduklarından bahsetti.

Özel Mutlu Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenlerinden Gülen Hazar Kaytan, zihinsel engellilere destek eğitimi, bedensel engellilere destek eğitimi, yaygın gelişimsel bozukluk destek eğitimi, özel öğrenme güçlüğü destek eğitimi, aile hekimliği ve psikolojik danışmanlık konularında hizmet verdiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Canset Sevim, rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görüp, destek alması gereken ve bu konuda bilinçsiz bir çok kişinin olduğu, bu konuda öncelikle ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini ve bunun için işbirliği yapmaya hazır olduklarını ayrıca kurum olarak Ş. Öğretmen Mustafa Boz Özel Eğitim Merkezi’ne yerinde ziyaret yapıp atölyelerin durumunu tespit edip, üretilecek ürünler ve pazar konusunda destek olmak istediklerini belirtti.

Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulundan Bandırma Bayan Basketbol Takımına Ödül

Kadın Girişimciler Kurulu toplantısının bir diğer misafiri Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin en iyi takım ödülüne sahip Bandırma Bayan Basketbol takımı oyuncu ve idari kadrosu oldu. Başkan Canset Sevim, Kulüp Başkanı Bora Öziş, Antrenör Gülşah Özgülü ve tüm idareci ve sporcuları tebrik etti ve bayanların sporda ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdikleri için bayan sporculara teşekkür etti ve takımın başarılarını desteklemek ve bayan sporcuların yanında olduklarını hissettirebilmek amacıyla takıma aldıkları ayakkabıları teslim etti.

Bandırma Bayan Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Bora Öziş’te Bandırma Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görüldükten sonra Ticaret Odası tarafından da ödüle layık görülmelerinden ötürü mutlu olduklarını ve daha da başarılı olmak için daha çok çalışacaklarını ifade etti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false