KADIN GİRİŞİMCİLERE İŞKUR PROJESİ

KADIN GİRİŞİMCİLERE İŞKUR PROJESİ

İşbaşı Eğitim Programı” tanıtım toplantısı Otel Basri'de gerçekleştirildi.




İşbaşı Eğitim Programı” tanıtım toplantısı Otel Basri'de gerçekleştirildi. İŞKUR Balıkesir Müdür Yardımcısı Nilüfer Karahan, TOBB Kadın Girişimciler Balıkesir İl İcra Kurulu yönetim kurulu ve üyelerine proje hakkında bilgiler verdi

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumunca işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri İşbaşı Eğitim Programı kadın girişimcilere anlatıldı. İŞKUR Balıkesir Müdür Yardımcı Nilüfer Karahan, son üç ayda ortalama en az iki işçi çalıştıran işverenlerin üçüncü bir işçiyi işe alıp çalıştırmak istemeleri halinde günlük 25 TL cep harçlığının ve genel sağlık sigortası primlerinin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanacağını söyledi.  Projedeki amacın işveren  tarafından personele ödenen  maaş ve SGK prim giderlerinin 6 ay boyunca  İŞKUR tarafından karşılanması ve işletmelerin eleman ihtiyaçlarını bu yolla karşılanmasını hedeflediğini belirten Karahan, İşbaşı Eğitim Programı”nından yararlanmak isteyen işyerlerinin kuruma kayıtlı olması gerektiğini ifade etti.

TOBB Kadın Girişimciler Balıkesir İl İcra Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ise İşbaşı Eğitim Programı”nın işverenlerin nitelikli ve tecrübeli işçi bulma sorununu çözmede yardımcı olacağını belirterek, İş arayanlara tecrübe ve işletme kültürünü kazandırmak için hazırlanan bu proje işsizliği önlemek için atılan önemli bir adım oldu” dedi. Bu tür bilgilendirme toplantılarına daha çok ağırlık vereceklerini belirten Tüfekçioğlu, kadın girişimcilere her konuda destek olacaklarının da altını çizdi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı