“Kadın ölümleri meydanlarda atılan nutuklarla önlenemez”

“Kadın ölümleri meydanlarda  atılan nutuklarla önlenemez”

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta, kadın ölümlerinin meydanlarda atılan nutuklar ve eylemlerle önlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Kadın Dayanışma Derneği, kadına şiddet ve kadın ölümlerinin önlenememesine dikkat çekmek için kanun koyucularla yüz yüze görüşme noktasında çalışma başlattı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yapan Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta ve yönetim kurulu üyeleri kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin azalmak yerine katlanarak arttığına vurgu yaptı.

“SORUNU ANLATMAK İÇİN TÜM SİYASİLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Kadına şiddetin ve kadın ölümlerinin meydanlarda atılan nutuklar ve yapılan eylemlerle önlenmesinin mümkün olmadığına vurgu yapan Başkan Palta, kanun koyuculara durumun vahametini anlatmak için siyasi parti liderleriyle yüz yüze görüşme yapma kararı aldıklarını söyledi. Yanlış kadın politikaları ile artan aile içi şiddet ve kadının canisiyle birlikte yaşamaya mecbur edilmesinin kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlandığının önemle altını çizen Palta, yaşanan yanlışları özellikle siyasilere anlatmak ve çözüm sunmak istediklerini vurguladı. Bu kapsamda ilk olarak Ankara’da Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldiklerini dile getiren Palta, kadın ölümlerinin artma nedenlerini ve uygulanan yanlış politikaları anlattıklarını söyledi.

İLK ZİYARET ANA MUHALEFET LİDERİNE

Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeye değinen Palta: “Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddeti parti programına aldıklarını gerekli değişiklikleri yapmak için önce iktidar olmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıkaya başkanlığında şiddet mağduru kadınlar için "Yaşam Hak" projesini uyguladıklarını, 4448285 nolu hatta gelen 225 kadına destek verdiklerini, 16 baro ve 3 tabip odası ile protokol imzaladıklarını Türkiye’nin her yerinden yardım istendiğini, kadınların karakollarda, adliyelerde, hastanelerde ve duruşmalarda yanlız bırakılmadığını söylediler.İktidar olduklarında eşinden şiddet görüp ayrılan kadınlara maaş bağlanacağını, barınmalarının ve korunmalarının sağlanacağını dile getirdiler.” dedi.

“BANDIRMA’DA KADINA ŞİDDET ARTIYOR”

Siyasi liderlere yönelik ziyaretlerin devam edeceğini dile getiren Palta, Bandırma’da kadına yönelik şiddetin Türkiye ortalamasında seyrettiğini söyledi. Palta, “Bandırma’da cinayet kurban giden, kimliğini değiştirdiğimiz, sığınma evine gönderdiğimiz kadınlarımız var. Ne yazık ki yanlış politikalar nedeniyle kadınlarımız çok zor durumda” diye konuştu. Sığınma evine gönderilen kadınların gerekli desteği göremedikleri için çok kısa sürede ayrılanlar olduğuna dikkat çeken Palta, özellikle ekonomik gücü olmayan kadınların canilerinin ellerine geri dönmek zorunda olduğuna değindi.

“SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP İKİ KIZIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Geçtiğimiz günlerde Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi Koordinatörü Sevan S.’nin cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanması konusuna da değinen Palta, iğrenç olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Palta, “Konu ne yazık ki siyasi malzeme yapıldı. Siyaseti bir kenara bırakarak kız çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu kapsamda hem kızlarımıza hem ailelerine ulaşmak için çalışma başlattık. Elimizden gelen bütün desteği iki kızımıza vereceğiz” şeklinde konuştu.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı