Kadına karşı şiddet, öncelikli bir zihniyet sorunudur.

Kadına karşı şiddet, öncelikli bir zihniyet sorunudur.

(CHP) Bandırma Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgümüş, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

          

         
 CHP Bandırma Kadın Kolları Başkanı Akgümüş:
“Hükümet, son 10 yılda, kadın cinayetlerinde görülen binde 1400’lük artışın hesabını vermelidir”

            Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgümüş, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

            Akgümüş, Adalet Bakanlığı’nın resmi istatistiklerine göre, iki binli yılların başlarında, yılda 66 olan kadın cinayeti sayısının, bu yılların sonunda bini aşması gerçeğinin ciddiyetle sorgulanması gerektiğine dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:

            “Hükümet, kendi yönetim döneminde, son on yılda, kadın cinayetlerinde görülen binde 1400’lük artışın hesabını vermelidir.
Kadına karşı şiddet, öncelikli bir zihniyet sorunudur.
Kadına şiddetin asıl nedeni, mevcut siyasal iktidarın kadına bakış açısında yatmaktadır.
Kadını, ikinci sınıf vatandaş gören, ‘üç çocuk doğur’ önerisiyle evine kapatan, toplumsal yaşamın dışına iten anlayış iktidardan uzaklaştırılmadıkça, kadına şiddet durmayacaktır.
CHP, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için geliştirilen uluslararası ve ulusal hukukun samimi sahibi ve takipçisi olacaktır. Bu sorun ortadan kaldırılıncaya dek de, bu tavrını kararlı bir biçimde sürdürecektir.”


                                                          

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli