“Kadına Şiddet” Olayları Var!

“Kadına Şiddet” Olayları Var!

CHP kadın kolları Başkanı, Simge Gürkan Çavuşoğlu "Balıkesir’de geçen hafta öldürülen kadınları da tolare ettiniz mi sayın Bakan,?"

Pandemi döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın 'tolere edilebilir' düzeyde olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AKP’nin kadına bakışını bir kez daha gözler önüne serdi. Kadına şiddet sorununu çözmesi beklenirken, artan şiddet vakaları oranını tolere etmesini başarı gibi gören bu anlayış ne tarafından bakarsanız bakın hastalıklı bir anlayıştır. Üstelik ana görevi de kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin bu kadar yaygın olduğu bir toplumda bu sorunları ortadan kaldırmak olan bir bakanın bu ifadesini nasıl bir motivasyon ve mantık temelinde yaptığı da anlaşılması imkansız bir ayıptır!

Kadınların mücadeleleri sonunda kazanılmış İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir erkeğin kararı ile çıktıktan sonra gelişen süreçte, kadınlara zaten sistematik olarak uygulanan şiddetin daha da palazlanarak devam ettiğini maalesef görüyoruz. Geçtiğimiz hafta bir kadını bıçakladıktan sonra; “ölmedi zaten, beni serbest bırakırlar” diyen bir erkeğin serbest kalmasının, Balıkesir’de de aynı gün iki kadının öldürülmesinin cesaret kaynakları bu pervasızca kurulan cümlelerdir.

Bandırma’da CHP Olarak Müdahil Olduğumuz “Kadına Şiddet” Olayları Var!

“Bir kereden bir şey olmaz” anlayışından “Şiddet artışı tölere edilebilir düzeyde”ye kadar gelen tüm bu süreç erkek aklın ve toplumsal cinsiyet kodlarının kadın bedenleri içerisinde kendini yeniden ürettiğini bizlere malesef gösteriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak Türkiye’nin her yerinde bu tür konularda kadınların sosyal, hukuki ve psikolojik olarak yanlarında olmak için başlattığımız “Yaşam Hak” çalışması bu konuda bize Bandırma’da da tahmin ettiğimizden daha fazla problem olduğunu gösterdi. Bandırma’da hukuki destek verdiğimiz ve yanında olduğumuz kadınların da var olduğunu üzüntü ile söylemek isterim.

Dayanışma ile Kazanacağız!

Bedenine, zihnine, karnına, hayallerine koca bir dünya sığdıran kadınları koca bir dünyaya sığdıramayan bu zihniyetle her alanda meşru mücadelemizi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın! İktidarımızda “kadına karşı şiddet sorunu ve kadın cinayetleri” konusunda radikal, önleyici adımlar atmak, bu sorunun da kökenlerine inip sebeplerini ortadan kaldırmak biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar’ın boynunun borcudur! 
Lafla değil mücadele ile dayanışma ile ve kadınların öz gücü ile bu hastalıklı anlayışı ve bu sorunu tarihin çöp sepetine biz atacağız!
Biz kadınız, kadın gibi siyaset yapacak ve bu anlayışı yerle bir edeceğiz!

Simge Gürkan Çavuşoğlu
CHP Bandırma Kadın Kolları İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: “Kadına Şiddet” Olayları !
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false