Kadir Meşe’nin yargılanması sürdü

Kadir Meşe’nin yargılanması sürdü

Bandırma’da, 15 Şubat 2022’de meydana gelen cinayet olayında, Kadir Meşe’nin yargılanması sürdü.

Bandırma’da, 15 Şubat 2022’de meydana gelen cinayet olayında, Kadir Meşe’nin yargılanması sürdü.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Kadir Meşe’nin avukatları, müvekkillerinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi’nde belirlenmesini, ayrıca ruh sağlığının bozuk olması nedeniyle adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmasını istediler. Mahkeme, Kadir Meşe’nin tutukluluğunun sürmesi ve duruşmanın 16 Ağustos 2023 Çarşamba gününe bırakılmasına karar verdi.

CİNAYET HAKKINDA BİLGİ

Cinayet, Bandırma’da, Hacıyusuf Mahallesi, Vecihibey Caddesi’nde, 15 Şubat 2022’de meydana gelmişti. Bu tarihte 30 yaşında bulunan Kadir Meşe, altı ay önce dini nikah yaptığı 19 yaşındaki, 4 aylık hamile Hazal Alpyörük’ü, 97 bıçak darbesiyle öldürmüştü. 

Kadir Meşe, önceki duruşmalarındaki ifadesinde, kayınvalidesinin, kızı Hazal Alpyörük’ü, sosyal medyadan pazarladığını öne sürmüştü. 25 santimlik ekmek bıçağı ile ilk darbesi cinsel organına olmak üzere çeşitli yerlerine vurduğu 97 bıçak darbesiyle öldüren Meşe, ifadesinde, Hazal Alpyörük’ü yatak odasında bıçakladıktan sonra evden çıktığını, ancak daha sonra hemen eve girmek istediğinde, anahtarın kapının üstünde kalması nedeniyle bahçeden girerek yanına giderek, hırıltılar çıkaran Alpyörük’ü yeniden bıçakladığını, daha sonra polis karakoluna teslim olduğunu söylemişti.

Kadir Meşe, ifadesinde, Alpyörük’ün başkasından hamile olduğunu düşündüğünü öne sürmüştü. Ancak mahkeme heyeti başkanı, yapılan test sonucunda Hazal Alpyörük’ün doğacak çocuğunun babasının Kadir Meşe olduğunun belirlendiğini açıklamıştı.



Anahtar Kelimeler: Kadir yargılanması sürdü
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı