Kadir Meşe’ye ağırlaştırılmış müebbet

Kadir Meşe’ye ağırlaştırılmış müebbet

19 yaşındaki Hazal Alpyörük’ü 97 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirlenen Kadir Meşe (31) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bandırma’da 2022 yılında meydana gelen cinayet olayının karar duruşması Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İmam nikahlı olarak yaşadığı, 19 yaşındaki Hazal Alpyörük’ü 97 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirlenen Kadir Meşe(31) müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

SON DURUŞMADA NELER YAŞANDI

Geniş güvenlik önlemlerinin alınıp, çok sayıda polisin bulunduğu karar duruşmasında önce avukatlara söz verildi. Hazal Alpyörük ailesinin avukatı, tüm duruşmalar boyunca Kadir Meşe’nin hiçbir pişmanlık sözü olmadığını, ölen mağdurdan sanığa yönelik hiçbir tahril bulunmadığını belirterek, haksız tahrik hükümleri indirimi uygulanmamasını istedi. 

Kadir Meşe’nin avukatı ise Hazal Alpyörük’ün annesinin kızını sosyal medyada pazarladığı gerekçesiyle haksız tahrik indirimi uygulanmasını mahkemenin takdirine bıraktığını belirtti.

Mahkeme başkanı, Kadir Meşe’nin son sözlerini sordu. Meşe, “Buraya namusum ve şerefim için geldim. Annesinin, kızını pazarlaması ne olacak?” dedi.

Mahkeme, Kadir Meşe’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Meşe, kararı duyduktan sonra “Allah razı olsun” diye bağırdı. Bu arada, mahkeme salonunda bulunan Kadir Meşe’nin bir akrabası “Aslan gibi yat, aslan gibi çık” diye bağırınca güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

OLAY NASIL OLMUŞTU

15 Şubat 2022’de, Bandırma Hacıyusuf Mahallesi, Vecihibey Caddesi’ndeki evde meydana gelen olayda Kadir Meşe, imam nikahlı yaşadıkları belirtilen 19 yaşında olup, altı aydır birlikte yaşadıkları, kendisinden 4 aylık hamile olduğu belirlenen Hazal Alpyörük’ü ekmek bıçağı ile ilki cinsel organına olmak üzere çeşitli yerlerine sapladığı 97 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra teslim olmuştu. Duruşmalar aşamasında Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporlarla Kadir Meşe’nin akli dengesinin sağlam olduğu belirlenirken, Meşe de kendisine yöneltilen sorulara “Aklım yerinde” yanıtını vermişti. 

Kadir Meşe’nin karar duruşmasını CHP Kadın Kollar Başkanı Canan Zivane de izledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı