Kafaoğlu´nun Bandırma gündemi

Kafaoğlu´nun Bandırma gündemi

Yeni görev döneminde hayata geçireceği projeleri anlattı

Balıkesir Bütünşehir Belediye Başkanalığı sürecinde 1. yılını dolduran Zekai Kafaoğlu beraberinde proje kuymayları ile geldiği Bandırma´da 2.büyükşehir beleldiye başkanlığı sürecinde hayata geçirilecek Bandırma ve Erdek projelerini anlattı.

Ticaret Odası konferans salonundaki toplantıda konuşan Kafaoğlu;

Avrupa´da yalnızca 3 adet bulunan ?Yüksek gerilim ve güç laboratuvarı?nın Bandırma´ya önemli ekonomik değer katacağını söyledi.

/resimler/2018-11/7/2342224463201.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bandırma Ticaret Odası üyeleri ile buluşarak Bandırma´nın gündeminde bulunan yatırımlar konusunda bilgi verdi. Toplantıya; Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve işadamları katıldı. Kafaoğlu, Büyükşehir´in ilk 5 yıllık dönemini altyapıya ayrıldığını, 2´inci 5 yıllık dönemde de vizyon projeleri yaşama geçirmek istediklerini söyledi. Kafaoğlu, ?2014 yılında Balıkesirimiz büyükşehir oldu. Bütün şehir uygulaması başladı. Yasaya göre büyükşehir´de ilk 5 yılda altyapının tamamlanması, ikinci 5 yılda da vizyonel projelerin yapılması yasayla çizilmiş. Biz 2018 yılını asfalt yılı ilan ederek dört bir koldan çalışmalarımıza başladık. Bugün 52 ayrı noktada çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu sene 150 kilometre asfalt yapmışız. Bütçemiz 750 milyondu bu yolları yapmak için bütçemizi 1 milyara çıkardık. Tabi hedefimiz sadece yol değil, su ve kanalizasyon, atık su tesislerimizle yolumuza devam ediyoruz. 2019 yılında altyapıyı bitirerek vizyonel projeler eğilmek istiyoruz.? dedi.

/resimler/2018-11/7/2343544152404.jpg

Bandırma´nın sanayi ve endüstri konusunda önemli projeler yapılacak bir yer olduğuna işaret eden Kafaoğlu, ?Bandırma´da Ana Metal OSB´yi kurduk, özel teşebbüsün kuracağı bir OSB daha var. Serbest bölge çalışmalarımız devam ediyor. Serbest bölgenin ilave limana ihtiyacı olacak. Bunun planlamasını da yapıyoruz. RO-RO taşımacılığı için Edincik altında liman planlıyoruz. Bu görüşmelerimizi son aşamaya getirdik.2019´da temel atılacak duruma getirdik. Erdek´teki limanı da yat limanı yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz. Konut ihtiyacına da cevap verilmesi gerek. Erdek ve Bandırma´yı birlikte değerlendiriyoruz. Tatlısu´da şehir 2023 projesi var. Bu Akıllı şehirler projesi var. Ayrıca Kyzikos´u da meydana çıkarmak için çalışma yapacağız. Yüksek Güç Labrotuvarı Avrupa´da 3 tane var. Türkiye´de bu yatırım Bandırma´ya kurulacak. Şimdi bu projelerin 1000´lik ve 5000´lik planlarını yapacağız. Bandırma Belediyesi 1000´lik planın yapılmasını bize verdi. 2019 yılı içinde temelini atmayı düşünüyoruz. Yüksek Gerilim Güç Laboratuvarın sağlayacağı katkıların büyüklüğünü tahayyül etmek mümkün değil. Elektrikli cihazlar test edilecek. Birçok firma buraya fabrikalarını taşıyacaktır. Test için gelecek cihazların köprülü kavşaklardan geçmesi lazım. Bu kavşak projeleri revize ediliyor. Bandırma mutlaka köprülü kavşaklarla tanışacaktır.? diye konuştu. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Başdanışmanı Aydın Özen de iş dünyasına yapılacak yatırımların detaylarını anlattı.

/resimler/2018-11/7/2352323381114.jpg



Anahtar Kelimeler: Bandırma Kafaoğlu gündemi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli