Kahraman, CHP'de İl Başkan Adaylığını açıkladı.

Kahraman, CHP

CHP Bandırma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kahraman, İl Kongresi için Başkanlık adaylığını açıkladı.

CHP Bandırma İlçe Yönetim kurulu üyesi Hakan Kahraman, bir biri ardına yapılan il Başkanlığı adaylığı son noktayı koydu, Kahraman bugün ilçe başkanlığında yaptığı açıklamada CHP'nin İl Kongresinde Başkan adayı olduğunu açıkladı.

"Değerli Basın Emekçilerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin BAHAR, Kadın Kolları başkanımız Sayın Durdugül ÖZTÜRK ve siz, yüreği Cumhuriyet Halk Partisi için çarpan değerli üyelerimiz hepiniz hoş geldiniz."

"Bugün sizlerin de katılımıyla Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldik."

"Kısaca kendimi tanıtayım: 1968 Diyarbakır doğumluyum. Köy enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın yedi çocuğundan en küçüğüyüm. İlk, orta lise ve askeri okul eğitimlerimi İzmir’de tamamladım. Evliyim. Halen üniversitede okuyan iki çocuk babasıyım. Yirmi sekiz yıl süreyle görev yaptığım Hava Kuvvetlerinden 2015 yılında emekli oldum. O günden beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim."

"Kökleri Redd-i İlhak’a, Müdafa-i Hukuka ve Kuvay-i Milliye’ ye dayanan, 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin en güçlü ve Kurucu iradenin ortak sesi olan Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olmaktan sizler gibi bende gurur duyuyorum. Ancak bu durum hepimize ağır bir sorumluluk yüklüyor. 17 yıllık AKP karanlığında, Cumhuriyetin kazanımlarından her gün biri kaybedilirken halkımızın yegâne umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi “en azından Balıkesir’de bu beklentileri karşılayabiliyor mu?” Sorusu hepimizin önünde duruyor. Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’de dokuz Milletvekilliğinin sadece üçünü, yirmi yerel yönetiminde sadece sekizini kazanmış olmak bizleri acı acı gülümsetiyor."

Külliye’de yaşayan Zat’ın iddia ettiği gibi sadece deniz kıyılarının Partisi değiliz.

Kahraman; Bigadiç, Sındırgı, Kepsut, Savaştepe, Dursunbey, İvrindi, Balya ve Havran gibi kırsal diye tabir edilen ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkan ve Balıkesir ilimizin %39 unu oluşturan bölgede ciddi bir potansiyelimiz var."

"Yapmamız gereken bu potansiyeli harekete geçirecek doğru söylem ve eylemlerimiz olmalıdır.

Nasıl ki Antalya’nın Serik ilçesindeki dağ köyünde yaşayan Yörüklerle Mardin’in dağ köyündeki Kürt kardeşlerimizin sorunları aynı ise Manyasın bir alevi köyündeki vatandaşlarımızıntemel sorunları ile Dursunbey’in köylerindeki halkımızın sorunları aynıdır."

"Tüm yurttaşlarımızın ortak beklentisi İnsan onuruna yakışır, adaletli bir yaşam biçimidir.

Yukarıda bahsettiğim tespit ve çözümler ortalama her bir Cumhuriyet Halk Partilinin ortak düşüncesidir.

Diyeceksiniz ki madem durum bu, neden hala bazı şeyler doğru yapılmıyor? Neden hala yanlışlardan vazgeçilmiyor?"

"Diğer partilerin aksine Cumhuriyet Halk Partisinde partinin tabanı en az kendini yönetenler kadar yani tavanı kadar bilinçli ve donanımlıdır. Buna rağmen yönetim erkini eline geçirenler gerçekleri bildikleri halde doğruları yapmıyorlar. İl başkanı olan kişi makamına oturduğu ilk andan itibaren mücadeleyi nasıl büyüteceğini değil, hangi milletvekili ya da hangi belediye başkanına yakın olursam 2 yıl sonra yine aynı koltuğa oturabilirim derdine düşüyor."

"Dost ve arkadaşlarımızla her samimi sohbetimizde söylediğim gibi, kişi ya da grupları söylemleri değil, eylemleri tanımlar."

"Koltuğa olan aşkı, davaya olan aşkından büyük olanların bizi yönetmelerini istemiyoruz. Eylemlilikten uzak olanların, hamaset edebiyatı ve slogan sevicilikle bizi yönetmeye yeniden talip olmalarını istemiyoruz."

"Sadakati ya da Mihneti kendilerini o koltuklara taşıyan milletvekillerine ya da belediye başkanlarına olanların arkasından yürümeyi reddediyoruz. Davamızı bir adım ileri taşımak yerine kendi köhne fikir ve mevcudiyetlerini davamıza taşıtmak isteyenlere saygı duruşunda bulunmayı reddediyoruz."

"Ben ve yol arkadaşlarım Balıkesir’de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve yönetimine yeni bir kan, yeni bir soluk ve yeni bir anlayış katabilmek adına bu yola Kuva-i Milliye şehri Balıkesirimizin amiral gemisi olan Bandırma’dan yola çıkıyoruz. Beklentimiz bu yolculuğun partimize ve artık soluk almak isteyen ülkemize Hayırlı ve Uğurlu olmasıdır.

Hepinize başta siz basın emekçilerimiz olmak üzere katılımlarınız için yürekten teşekkür ediyorum."

HAKAN KAHRAMAN

BALIKESİR CUMHURİYET HALK PARTİSİ

İL BAŞKAN ADAYI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli