?KAHRAMANLAR SADECE MASALLARDA OLMAZ?

?KAHRAMANLAR SADECE MASALLARDA OLMAZ?

Minik kalpler, aileler ve uzmanlar renkli etkinlikte buluşacak?

Çocuk kalp hastalıkları konusunda toplumsal farkındalık yaratabilmek amacıyla dünyada ve ülkemizde 7-14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası olarak kutlanıyor. 8 Şubat 2017, Çarşamba 15.00´de Taksim Point Hotel´de minik bebeklerin kalp sağlığına dikkat çekilecek farkındalık haftası etkinliği gerçekleştirilecek. Kalp sorunlarıyla dünyaya gelen çocuklar ve ailelerinin katılacağı etkinlikte; Çocuk Kalp Vakfı ve Acıbadem Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, zamanında teşhis ve tedavinin doğumsal kalp hastalığıyla dünyaya gözlerini açan bebeklerin yüzde 90´dan fazlasına sağlıklı, normal bir hayata kavuşma imkanı verdiği mesajını iletecek.

/resimler/2017-2/6/2117468122786.jpg

Dünyada ölüm nedenleri arasında başı çeken kalp hastalığı giderek yaygınlaşırken, teşhis ve tedavisindeki hızlı gelişmeler ise umut veriyor. Teknoloji ve tıptaki ilerleme sayesinde, bir zamanlar hayal olarak görülen anne karnında teşhis ve gereken hastalarda doğar doğmaz ameliyat ve tedaviler son yıllarda binlerce çocuğu hayata bağlıyor. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla, ülkemizde de yaklaşık 15 bin bebek kalp hastalığı ile dünyaya gelirken, çocuk kalp hastalıklarına ve zamanında teşhisin önemine yönelik farkındalık oluşturabilmek amacıyla 7-14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası olarak kutlanıyor. Çocuk Kalp Vakfı, Doğumsal Kalp Hastalıkları Haftası kapsamında 8 Şubat 2017, Çarşamba 15:00´de Taksim Point Hotel´de etkinlik düzenleyecek.

/resimler/2017-2/6/2118038922586.jpg

Minik kahramanlar bir araya gelecek!

Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikte, doğumsal kalp hastalığı nedeniyle ameliyat olan 50´ye yakın çocuk, aileleri ve uzmanlarla bir araya gelecek. Minik kahramanların, minik elleriyle yaptıkları resimler de etkinlik kapsamında sergilenecek. Yazar ve Çocuk Kalp Vakfı gönüllüsü olan aynı zamanda karmaşık bir kalp anomalisi ile doğmuş olan bebeğini henüz 3 günlük iken çok büyük bir kalp ameliyatı için ameliyat masasına teslim eden Pürlen Kıyat Karakuş´un kaleme aldığı ?Kahramanlar Sadece Masallarda Olmaz? adlı kitabın da tanıtımı yapılacak. Sanat ve spor camiasından ünlülerin de destek verdiği, Çocuk Kalp Vakfı Yayınları tarafından bu ay yayımlanarak raflarda yerini alacak kitapta, Yazar Pürlen Kıyat Karakuş, bu zorlu süreçte kendi yaşadıklarını, aynı kaderi paylaşan başka kahraman bebekler ve onların anne babalarının gerçek hikayelerini çok içten, sıcak ve çarpıcı bir dille anlatıyor.

/resimler/2017-2/6/2118208122281.jpg

Anne karnında teşhis hayat kurtarıyor

Çocuk Kalp Vakfı ve Acıbadem Üniversitesi Kalp- Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, anne karnında tanı konulması gereken hastalarda doğar doğmaz ameliyat ve hızlı tedavinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak ?Ülkemizde her yıl yaklaşık 15 bin bebek doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya geliyor. Bu çocukların yüzde 90´dan fazlası yapılacak kalp ameliyatları ve tedavilerle ile sağlıklı, normal bir hayat şansına yeniden kavuşabilir? diyor.

/resimler/2017-2/6/2118411743915.jpg



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli