Kalkınma planını anlattı

Kalkınma planını anlattı

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ 10. KALKINMA PLANI TASLAĞI GÖRÜŞMELERİNİN 3. GÜNÜNDE KENDİ KALKINMA PLANLARINI ANLATTI


 

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ 10. KALKINMA PLANI TASLAĞI GÖRÜŞMELERİNİN 3. GÜNÜNDE KENDİ KALKINMA PLANLARINI ANLATTI

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın katılımıyla gerçekleşen ve 10. Kalkınma Planı Taslağı`nın görüşüldüğü toplantının üçüncü gününde de bir konuşma yaparak kendi kalkınma planlarında neler olduğunu ifade etti.

`BÜYÜME TÜKETİME DAYALIYSA EKONOMİK MODEL DEĞİŞMELİ`

Türkiye`nin yaşadığı büyümenin fazlaca tüketime dayalı bir büyüme olduğunu ifade eden GÜMÜŞ, bu hata belirlenmiş ve üretim verimindeki yetersizliklerimiz de tespit edilmiş olduğuna göre ekonomik modelin değiştirilerek üretime dayalı bir büyüme hedeflenmesi gerektiğini vurguladı.

`KÜÇÜK ÜRETİCİYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN KOOPERATİFLER VE ULUSLARARASI BÖLGESELLEŞME ŞART`

Küçük üreticinin ölçek ekonomisinden yararlanmasının yolunu açmak için kooperatifçilik ve uluslararası bölgeselleşmenin desteklenmesi gerektiğini ifade eden GÜMÜŞ, özellikle tarımsal üretimde ülkemizin ciddi bir zorlanma ve verimsizlik yaşadığını hükümetin verimsizliğin kaynağını küçük üretici gibi gören ve tekelleşme önerileri getiren önerilerini reddettiklerini belirtti.

`TÜM ALANLARI KAPSAYAN BİR KALKINMA ANA ÜST PLANI ŞART`

 Eğitim, sağlık, adalet, enerji, çalışma, güvenlik, vergi, dış politika, yerel yönetimler, kamu yönetimi, siyaset, medya gibi birçok alanı doğrudan ya da dolaylı etkileyen kalkınma konusunun bir kalkınma ana üst planıyla ele alınmasının şart olduğunu ifade etti.

`GELCEĞE PROSPEKTİF BAKIŞ AÇISI İLE BAKILMALI`

Bu tür çalışmalar içinde prospektif – geleceği tahmin analizlerinin dâhil edilmesinin, programları daha isabetli ve yeni durumlara göre esnek olabilen yetenekli bir yapıya kavuşturacağını dile getiren GÜMÜŞ, ekonomik ve sosyal bilinmezlerin en aza indirilmesi gerektiğini söyledi.




  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli