Kaloriferli yapılar bacadenetimizde

Kaloriferli yapılar bacadenetimizde

ÇEVRE DENETİM BİRİMİ HAVA KİRLİLİĞİ KONTROLܔ DENETİMLERİNİ




Bandırma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Denetim Birimi,  çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Birim, havaların soğumasıyla birlikte yanan kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla denetimlerine başladı.

Bu çalışmalar kapsamında katı yakıtla ısınan binalarda ölçüm ve denetimlerini gerçekleştiren Çevre Denetim Birimi, kazan yakılmasının yasak olduğu sabah 06.00-09.00 arası ve akşam 16.00-18.30 saatleri arasında kazanlarını yakarak insan sağlığını hiçe sayan binaların tespiti amacıyla kameralı mobil ekipleriyle denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın yanma gazlarından ve islilikten en az etkilenmesi hedef alınarak sürdürülen denetimlerde Balıkesir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nca belirlenen kalorifer yakma saatlerine uymayan binalar hakkında yetkililer tarafından yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

Bilindiği gibi kış sezonu öncesinde Çevre Denetim Birimi ekipleri tarafından ilçemiz genelinde katı yakıtla ısınan toplam 234 binaya; apartmanların baca temizliğinin yapılması, kazan dairelerinde ecza dolabı ve yangın tüpü bulundurulması ve kaloriferler yanmaya başladığında emisyon ölçümlerinin yapılmasının yasal olarak gerekliliği ve yakma saatlerine uymanın önemiyle ilgili tebligat yapılarak bilgilendirilmişti.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı