Kamen heyeti kente döndü

Kamen heyeti kente döndü

Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza'nın başkanlık ettiği 14 kişilik heyet yurda döndü




Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza'nın başkanlık ettiği 14 kişilik heyet, Bandırma'nın kardeş şehri olan Kamen'e gerçekleştirdiği ziyareti tamamlayıp yurda döndü. 18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Kamen Belediyesi'nin ve Kamen-Bandırma Dostluk Derneği'nin daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarette çeşitli incelemelerde bulunan heyette şu isimler yer aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, CHP Belediye Meclis Üyesi Erhan Elmastaş, AKP Belediye Meclis Üyesi Şemsettin Işık, MHP Belediye Meclis Üyesi Ömer Kara, Bandırma-Kamen Dostluk Derneği adına Hayri Erdem ve Ali Osman Ata, yerel basın temsilcileri Son Kurşun gazetesinden Engin Arıcan ve Banses gazetesinden Sibel Çankırılı, İş adamları Çetin Sever, Göksel Karlıhan, Kayhan İpek ve Ayhan Atik, Belediye Daire Müdürlerinden Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ahmet Belli ve Hal Müdürü Kadircan Sargın yer aldı.

Kamen Belediye Başkanı Hermann Huppe tarafından karşılanan ve ağırlanan heyet, ziyaret sırasında iki kardeş şehrin arasında dostluk ve yürütülen iyi ilişkiler ele alınırken bundan sonraki süreçte kardeş şehirler Kamen ve Bandırma'nın ilişkilerinin düzeyi konuları ele alındı. Ayrıca 2013 yılı Mayıs ayında Kamen şehrinin farklı ülkelerden olan 6 kardeş şehirlerinin de yer alması planlanan 4 günlük büyük bir festivalin hazırlık süreci değerlendirildi.

Heyet, Kamen' de 2 Gün 2 gece kaldıktan sonra Hollanda'nın Amsterdam şehri ve Volendam kasabasında çeşitli incelemelerde bulundu. Buradaki incelmelerin ardından sırasıyla Belçika'nın Başkenti Brüksel, Dortmund 'a geçilerek tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edildi.

Ziyaret ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan yardımcısı Dursun Mirza, Bandırma'nı kardeş şehri olan Kamen'e gerçekleştirilen ziyarettin olumlu geçtiğini belirterek, bundan sonrada iki şehir arasında olumlu ilişkilerin devam edeceğini söyledi. Mirza: Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerle olumlu incelemelerde bulunduk. Yerleşim birimleri açısından, belediye hizmetleri açısından, park ve bahçe hizmetleri açısından ve kent düzeni açısından bu ziyaretimiz oldukça olumlu geçtiğini söyleyebilirim” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli