Kamenliler Bandırma´da

Kamenliler Bandırma´da

Bandırma´nın kardeş kentinin belediye başkan yardımcısı da geldi

Bandırma´nın Almanya´dan kardeş kenti Kamen´in belediye başkan yardımcısı Manfred Wiedemann ve kardeş kentlerden sorumlu belediye meclis üyesi Susanne Middendorf ile bir grup Kamen heyeti, Bandırma´ya geldi.

/resimler/2016-8/16/0241411417266.jpg

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kamen heyetinin onuruna Edincik´teki bir lokantada yemek verdi. Yemekte Bandırma-Kamen Dostluk Derneği Başkanı Hayri Erdem de hazır bulundu.

Yemekte ilk konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Mirza, 17 yıldan beri kardeş kentleri olan Kamen heyetini konuk etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ?Sizlerle kardeş olmaktan mutluyuz. Sizleri çok seviyoruz. Bu kardeşliğin sürmesini diliyorum? dedi. Ülkemizin zor günler yaşadığını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

?Son günlerde yaşadığımız demokrasi dışı darbe girişimine üzüldük. Biz, Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu laik cumhuriyetimizi daha ileriye götürmek istiyoruz. Biz, laiklikten ve eşitlikten yanayız. İktidarların, demokratik yollarla, serbest seçimde, sandık başında değişmesinden yanayız. Tabii ki, sosyal demokrasinin iktidara gelmesini istiyoruz. Daha çok barış ve daha güzel bir Türkiye´yi özlüyoruz. Hedefimiz, Atatürk´ün aklı ve bilimi rehber alarak hedef gösterdiği çağdaş dünyayla bütünleşmektir. Kamenlileri çok seviyoruz.?

Kamen Belediye Başkan Yardımcısı Manfred Wiedemann da konuşmasında, Kamen Belediye Başkanı Hermann Hupe´nin, eşinin rahatsızlığı nedeniyle Bandırma´ya gelemediğini belirterek, ?Burada, Bandırmalı dostlarımızla buluşmaktan memnunuz? dedi.

Ardından, Belediye Başkanı Dursun Mirza, başta Wiedemann olmak üzere Kamen heyetine armağanlar verdi.

Birkaç gün Bandırma´da kalacak olan Kamen heyeti, bölgemizdeki çeşitli tarihi ve turistik yerler ile Kuş Cenneti Mili Parkı´nı gezecek. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-8/16/0243331888206.jpg



Anahtar Kelimeler: Kamenliler Bandırma
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli