Kamer Genç: "Atatürk Olmasaydı Sen O Bakanlık Koltuğunda Oturamazdın"

Kamer Genç:

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`e yönelik sözleriyle ilgili olarak, "Atatürk olmasaydı sen o bakanlık koltuğunda oturamazdın."




CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`e yönelik sözleriyle ilgili olarak, "Atatürk olmasaydı sen o bakanlık koltuğunda oturamazdın. Cumhuriyet ilan edilmeseydi Osmanlı Devleti`nde olduğu gibi yönetim olurdu. Bir erkek arkasında 4 kadın olurdu. Ben kendisine bunu tarif etmek istedim" dedi.

Bandırma da düzenlenen Milli Merkez Anayasa Forumu`nda konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`e yönelik sözlerine değindi. Bakan Şahin`in 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belge hazırladığını, ön sözünde Çanakkale Zaferi`nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirten Genç, "Başbakan (Tayyip) da orada konuşma yaptı. Ama o öyle demedi, zaferi İranlılar, Araplar, Süryaniler kazandı. ``dedi.

``Cümlelerinde Türk demedi. O günden beri Fatma Şahin`i Meclis`te bekliyorum, Meclis`e gelmiyor. Kıymetli komutanlar diyor, zaferi kazanan Atatürk`tür. Atatürk olmasaydı sen o bakanlık koltuğunda oturamazdın. Cumhuriyet ilan edilmeseydi Osmanlı Devleti`nde olduğu gibi yönetim olurdu. Bir erkek arkasında 4 kadın olurdu. Ben kendisine bunu tarif etmek istedim" diye konuştu.

Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu`nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Kamer Genç`in yanı sıra Prof. Dr. Zekeriya Beyaz katıldı.









Mülkü SARIKAYA
29.04.2013 08:33:17
18 Mart 2013 Çanakkale Zaferi için hazılanan video gösteriminde kara savaşlarından ve Atatürk`ten bahsedilmeyişi benim de dikkatimi çekmişti. Kamer Genç işin müsebbibini sabırla beklemiş. Atatürk ve silah arkadaşlarına hem Çanakkalede, hem de Kurtuluş harbinde çok şeyler borçluyuz. Kurtuluş harbimiz ve kahramanları Anıtkabirde çok güzel tasvir edilmiş, gidebilen için ders niteliğinde.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli