Kampanya düzenlendi.

Kampanya düzenlendi.

Bandırma Ağız ve Diş sağlığı tabipliği tarafından toplumsal algı oluşturmak amacı ile "Bende fırçalıyorum" ağız sağlığı kampanyası başlatıldı.

 

 

 

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin düzenlemiş olduğu "Bende Fırçalıyorum" kampanyası Barış Manço kültür merkezinde düzenlenen programla başladı.

Sağlık Bakanlığı  Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumumuzca ağız ve diş sağlığı bakımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, farkında lığının artırılması, doğru alışkanlıklar kazandırılması ve ülkemizin ağız ve diş sağlığı konusunda ileri düzeyde olması hedeflenmesi gerekçesiyle Bandırma Kaymakamlığı koordinasyonunda  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak planladığımız ?Ben de Fırçalıyorum Kampanyası? kapsamında düzenlenen programın

Barış Manço`da ki etkinliği saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.  Kaymakam Ali Mantı, Başhekim Dt. Hilal Nelik`in konuşmaları ardından, Uzman Dt. Emine Şahin, Ağız ve diş sağlığı konusunda sunum yaptı.

Programda daha sonra Atatürk ilköğretim okulu ritim grubu, semazen gurubu, saz-fag halk oyunları grubu birer gösteri yaptı. Diş hekimi Mehmet Emin Ergenekon ve arkadaşları tarafından Türk Halk Müziği solo dinletisi ile noktalanan programda Diş fırçası ile diş macunu yanı sıra lokma ikramında bulunuldu.

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tabibi Dt. Hilal Nelik;

"Sağlık Bakanlığımızın yaklaşık olarak bir yıl önce başlattığı ?Hayatta Sağlıklı Gülümsemeniz için Ben de  Fırçalıyorum ? kampanyası ?Sağlık Ağızda Başlar? ilkesiyle, kurulduğu Mayıs 2012 tarihinden itibaren Bandırmamıza yakışır şekilde halkımıza hizmet veren Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin öncelikli hedefleri arasında koruyucu uygulamaları etkin ve yeterli şekilde icra etmek yer almaktadır.  Koruyucu uygulamaların en önemli noktasını küçük yaşta edinilen düzenli ve etkili şekilde diş fırçalama alışkanlığı oluşturmaktadır. "

"Ne yazık ki bu alışkanlık kolayca kazanılamamaktadır. Yaşanılan diş kayıplarının, diş ağrılarının ardından  ? Bundan sonra her gün dişimi fırçalayacağım? söylemiyle bir-iki haftalık, en fazla bir aylık düzenli fırçalama sonrası alışkanlığımız kaybolmaktadır. İşte başlatılan bu kampanyanın amacı; diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, sürekliliğini sağlamak ve hayata gülümseyen nesiller oluşturmaktır."

 "Düzenli ve etkili diş fırçalama alışkanlığı öncelikle aileler olmak üzere değerli öğretmenler ve bilinçli kamuoyuyla desteklendiği takdirde oluşacaktır. Bu yüzden üst hedef kitlemizi aileler ve değerli öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Onların yetiştirdiği gülümseyen bireyler bizlerin en büyük mutluğu olacaktır. "

"Ancak bunun kolay olmadığının ve daha çok yol almamız gerektiğinin farkındayım. Ama ümitsiz değilim. Zira diş hekimi olduğum günden itibaren, sağlıkla güldürdüğümüz bireylerin sayılarını hatırladıkça onlardan aldığımız güçle yarınlara daha umutla bakabiliyorum."

"Sözlerime son verirken bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamıma, Sayın Genel Sekreterime teşekkür ediyor ve kürsüyü değerli meslektaşım Uzm. Diş Hekimi Emine ŞAHİN?e bırakıyorum."dedi.

/resimler/2015-6/6/0851584749515.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Kampanya düzenlendi.
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli