Kampanyaya hız verildi.

Kampanyaya hız verildi.

Marmarabirlik kooperatiflerinde hasat sezonunun yoğunluk kazanması alımların ayakta gerçekleşmesine neden oldu.

8. Kooperatif aracılığı ile Zeytin alım kampanyasını aktif olarak sürdüren Marmarabirlik özellikle Erdek ve Edincik’te, müstahsilin ayağında gerçekleştirdiği mubayaa ile hizmeti ayağa taşıdı.

Buna göre 162. Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Merkez mubayaadan sonra Ocaklar, Karşıyaka, Düzler, Ballıpınar ve İlhanlar’da oluşturduğu kantarlarla alımları ortakların ayağında sürdürmeye başladı.

 

775 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ise 24 Ekim’de kooperatif merkezinde başlattığı alımları Pazartesi ve Salı gününden itibaren  Şirin Çavuş, Misakça, Yeni Yenice, Doğa’nın yanı sıra Karacabey köylerinden Danıment ve Çavuşköy’de alımlara başlıyor.

Edincik Kooperatif Başkanı Mehmet Özçakır, ortak talep ve yoğunluğa göre hareket ettiklerini amaçlarının ortakların mahsulünü en yakın ve doğrudan Kooperatife ulaştırmak olduğunu söyledi.

 

996 Sayılı Marmara Adası Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hasan Organ, yaptığı açıklamada alımları sadece kooperatif merkezinde gerçekleştirdiklerini, 100 tonluk rekolte bildirimine karşın, %60 lık bir alım gerçekleştirmeyi beklediklerini söyledi. 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı