Kamu-Sen`den tam gün yasasına tepki

Kamu-Sen`den tam gün yasasına tepki

``Biz bu konuda da kamuoyu baskısı oluşturmak için çaba sarf edeceği`` ``Tam günde şu an için bir değişiklik yoktur ama artık yeni bir yasaya da ihtiyaç vardır``


 

 

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Koç hükümetin tam gün çalışma ile ilgili çeşitli düzenlemeler yaptığını hatta bu düzenlemelere karşı açılan davalarda Danıştay'ın bir kararıyla iptal verirken bir diğer kararıyla düzenlemeyi onayladığını söyledi.

Tam günle ilgili her gün yeni gelişmelerin yaşanırken siyasi iradenin de bu tartışmaları sonlandırma adına alelacele Kanun Hükmünde Kararnameye ile düzenleme yaptığını belirten Koç Adalet Bakanlığı'nın teşkilat yapısını değiştiren kanun hükmündeki kararnamenin içerisine devlet memurları kanunda ticari ve diğer kazanç getiren faaliyetlerde bulunma yasağını düzenleyen 28 maddeye ekleme yaparak kamuda görev yapan doktorlara muayene açma ve özel sektörde çalışma yasağı getirildiğini hatırlattı.

Bu düzenlemenin ana muhalefet partisi tarafından Anayasa Mahkemesine taşındığını ve Anayasa Mahkemesi'nin 18 Temmuz'da verdiği kararla bu düzenlemeyi iptal ettiğini ifade eden Koç Burada özellikle dikkat çekmek isteriz ki Anayasa Mahkemesi usul yönünde bir iptal kararı vermiş ve yetki kanunu ile bu düzenlemenin yapılamayacağına hükmetmiştir. Yani yüce mahkeme bu düzenleme Kanun Hükmünde Kararname ile yapılamaz, Kanunla yapılması gerekir” demiştir. Esasla ilgili yani tam gün çalışmanın anayasaya aykırılığı ile ilgili bir karar vermemiştir. Bu konuyu görüşmemiştir. Yüce Mahkeme ayrıca bu konuda siyasi irade bir zanda tanımış bu kararın yürürlüğe girmesini, Resmi Gazete`de yayınlanacağı tarihten itibaren 6 ay sonraya ertelemiştir.  Yani tam günde şu an için bir değişiklik yoktur ama artık yeni bir yasaya da ihtiyaç vardır. Yeni düzenlemeyi siyasi irade kanunla yapar, ana muhalefette bunu yine Anayasa Mahkemesine götürürse o zaman esastan incelenerek bir nihai karar verilmiş olacaktır. Yani bu konuda net durum yeni yasama döneminde belli olacaktır. Umarız siyasi irade Tam gün ile ilgili yeni bir yasa hazırlarken tüm sağlık çalışanlarının beklentilerini de karşılayacak düzenlemelere imza atar. Biz bu konuda da kamuoyu baskısı oluşturmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli