KANALLAR AÇILIYOR

KANALLAR AÇILIYOR

Bandırma Belediyesi Su-Kanalizasyon ekiplerce devam eden kanal temizleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.





Bandırma
Belediyesi Su-Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekiplerce bir süredir devam eden kanal temizleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.


Belediye ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmalarda uzun yıllar birikmiş alüvyonlar yağmursuyu kanallarından temizlenerek aşırı yağışlarda ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor.


İlk olarak 600 Evler Mahallesinde başlayan temizleme çalışmaları son olarak sahil bandında yer alan yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında yerine getirildi.

Su-Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin haftasonu sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sedat Pekel, uzun yıllar temizlenmeyen bu kanallarda yapılan bu temizleme çalışmalarıyla yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının daha da rahatladığını söyledi. Başkan Pekel çalışmalar hakkında şunları söyledi:

Belediye ekiplerimiz kentimize ve halkımıza hizmet için gerekli tüm çalışmaları haftasonu olmasına rağmen ara vermeden yerine getiriyor. Bu çalışmalarımız kapsamında Su Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını temizleme çalışmalarını yerine getiriyor. Özellikle yıllardır bu hatlarda biriken alüvyonları temizleyerek kanalları yeniden açıyoruz. Bu çalışmalar şu anda Bandırma Sahil Bandında devam ediyor” dedi.

Kanal temizleme çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin de altını çizen Başkan Pekel,  özel bir araçla sürdürülen çalışmaların büyük titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Pekel: Özel bir araçla yerine getirilen bu çalışmalarda öncelikle kanalların içerisine bir robot başlık salınıyor. Ardından tazyikli su ile alüvyonlar temizlenerek kontrol kapaklarının bulunduğu kısma getiriliyor. Daha sonrasında kanalların içerisine inen çalışanlar, vakum yardımı ile kanallarda biriken alüvyonları özel tankere çekiyorlar. Yapılan bu çalışmalar birkaç defa tekrarlanıyor” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli