Kanserle mücadelenin sembol ismi Neslican'ın anıt mezarı hazır

Kanserle mücadelenin sembol ismi Neslican

Kanserle mücadeleyi savaşarak kaybeden Neslican'ın anıt mezarı Heykel traş Hakan & Özlem Şengönül tarafından hazırlandı.

3 kez kanserle mücadeleyi kazanarak kanser hastalarına umut olan ancak 4 kez verdiği savaşı kaybederek 20 Eylül 2019 saat 22.20’de vefat eden Neslican Tay'ın vefatının 1. yılında heykel traşlar Hakan-Özlem Şengönül tarafından Marmara'da Marmara Mermerinden hazırlanan anıt mezarı kabrine dikiliyor.

Marmara Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Prokonessos Heykel Sempozyumunun heykel traşlar Hakan- Özlem Şengönül tarafından hazırlanan anıt mezar'ın mali portresini sanatçı Haluk Levent karşıladı.

Kanserle mücadelenin sembol ismi Neslican Tay için oluşturulan anat mezar projesinin uygulamacı olarak açıklamada bulunan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy; 

"Kanserle verdiği güçlü mücadele ile tanıdığımız Neslican’ın ölümünün ardından değerli sanatçımız Haluk Levent’in Bandıma konserini iptal edemediğini ve bu konserin geliriyle bir anıt mezar yaptıracağını açıklamasının ardından vefatından büyük üzüntü duyduğumuz kanserle mücadelesinde tüm Türkiye’ ye örnek olan Neslican kızımızın anıt mezar yapımını Marmara Mermeri kullanılarak yapmak istediğimizi sanatçımıza ilettik." 

"Anıt mezar yapım işinde gönüllü olan heykeltıraş Hakan-Özlem Şengönül ile birlikte, Sanatçımız Haluk Levent  ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalara başladık. 
Kızımızın dik duruşuyla kararlılıkla yürüttüğü bu güçlü mücadelenin sol ayağını kaybeden bir güvercin sayesinde olduğunu belirten yazılarına istineden sembol olarak bir güvercin kullanılmasına karar verilerek çalışmalarımıza devam ettik.  Ölüm yıldönümü 20 Eylül’de memleketi Rize’de bulunan aile kabristanlığında yerini alacak olan bu anıt mezarın, kanser hastalığı ile mücadele eden tüm hastalarımıza, Neslican’ın güçlü duruşuyla, güzel gülüşüyle verdiği mücadeleyi hatırlatarak örnek olmasını temenni ediyorum."
“Belki Kaybedeceğim Ama Savaşırken Kaybedeceğim.” Hiç unutmayacağız… dedi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli