Kapıdağ yeşili pazara indi

Akdeniz ve Ege'den sonra Marmara'nın incisi Kapıdağ'ın kendine özgü aroması ile tatlanan "Gemlik" tipi Yeşil Zeytin hasadı başladı.

Akdeniz ve Ege'den sonra Marmara'nın incisi Kapıdağ'ın kendine özgü aroması ile tatlanan "Gemlik" tipi Yeşil Zeytin hasadı başladı.

Erdek'te Dededen toruna devam eden zeytincilikleri Girit mübadili Selam Usta'yı Türkiye'de tanımayan yok. Atalarından yadigar zeytin bahçelerinde ürettiği Gemlik tipi yeşil Zeytin'de erken hasadı tezgâhına taşıyan Selam Usta 2023 hasadında da ilk yeşil Zeytin'i toplayan isim oldu.

Kapıdağ, Gemlik tipi erken Yeşil'i kendisi yapmak isteyen müşterilerine 75.oo tl fiyat belirleyen Selam Usta, yine kendisine özgü kırma ve salamuraya yatırdığı 3,5 kg lık Yeşil kırma için 250 tl. fiyat belirledi.

Erdek'li Selam Usta'nın gerek erken hasat yeşil Zeytin'de, gerekse Erken Hasat Siyah Zeytin'de Kapıdağ'ın ilk mahsulünü tezgahına indirmesi sevenleri tarafından sadece Zeytin Doktoru benzetmesi ile yetinilmeyip üründe, üreticiden tüketiciye uzanan arterde ekspertiz görevi üstlendiği gözleniyor.

Örneğin önceki yıl ile yeni hasat üzerinde gerçekleştirdiği değerlendirmede Erken Hasat Yeşil Zeytin'in 75. tl, Kırılmış salamura 'nın ise 3,5 kg. 250 tl olmasındaki ince hesapları yıl boyunca zeytin bahçelerine yaptığı hizmet maliyeti ile orantılıyor.

Zeytin Doktoru Selam Usta Kapıdağ vadilerinde yetişen Zeytin'in kendine özgü aromasını bilenlerin başka Zeytin tüketmelerinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Bu yıl Zeytin'de yok yılı, bu olumsuzluk Erdek'e serbest piyasanın fiyatını arttırıyor.” dedi.



Hülya Gül
23.11.2023 16:00:26
Merhabalar..5 lt.lik zeytinyağı fiyatını öğrenmek istiyorum birde istanbula kargo yapabilir misiniz. Sağlikla,bereketle kalin..

Anahtar Kelimeler: Kapıdağ yeşili pazara
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı