Kapıdağ´da, 2 yerde orman yangını

Kapıdağ´da, 2 yerde orman yangını

Tatlısu liman kampı sırtları ile Erdek Oduncu yolu yangınları etkili oldu.

Bugün akşam saatlerinde bir biri ardına çıkan 2 yangın olayı sündürme ekiplerinin yoğun çabasına rağmen sonuç alınamadı.

Tatlısu liman kampı Tersane karşısı sırtlarda önemli bölümü makilik, ve kırık ormanlık arazide meydana gelen yangın zaman zaman etkili oldu.

Tatlısu liman kampı taş ocakları üzrinde meydana gelen orman yangınının önü alınamadan 2 yanğın olarak Kapıdağ´ın orta noktaları olarak tespit edilen Oduncu yolu, Erdek şebeke su terfi istasyonu civarında meydana geldi.

Baski terfi istasyonu ile baba bayır önündeki Orman kulesi arasında çıkan yangın da da makilik alandan açılışmış yeni orman alanları ile bu bölgeye yakın olan zeytin bahöeleri zarar gördü.

Orman işletve ile Büyükşehir İtfaiye daire Başkanlığına bağlı Erdek, Bandırma, Gönen ve Manyas itfaiyelerinin katıldığı Malya-Oduncu yolu yangınında, arazi olumsuzluğu nedeni ile itfaiyeler başarılı olmadı.

2 Yangın söndürme Halikopterinin geldiği Oduncu yolu Orman yangınında rüzgar olumsuzluğu alevlerin iddetini şiddetini atrtırması, Halikopterli söndürme çalışmalarını olumsuz etkiledi.

ERdek´te akşam gün kavuşmasına rağmen Oduncu yolu yangını söndürülemedi.



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ yerde orman yangını
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false