Kapış, kapış

Kapış, kapış

Ballıpınar'ın ünlü NAPOLYON Kirazı üreticiden, tüketiciye ulaşınca kapış, kapış yağma gitti.

Altarnetif tarımsal üretimde söz sahibi Ballıpınar'da birçok çeşitliliğin yanı sıra sezon itibariyle pazarın gözde ürünü Dalbastı, Napolyon Kirası, aracısız tüketici ile buluşunca kapış kapış yağma gitti.

Ballıpınar Muhtarı Necmi Sezer sabah köyde yapılan müzayede de, tüccarın verdiği toptan fiyatı az bulunca 100 kg Dalbastı Napolyon, İhracat Kirazını Erdek ziraat oadası önünde halka açık parakende satış yaptı.

Pazar fiyatı 15 tl dolayında olan ünlü Ballıpınar kirazının sadece 7 tl olduğu gören vatandaşların kapış kapış bölüştüğü Kiraz kısa zamanda tükendi.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, "bölge üreticisinin çok zor şartlarda yetiştirdiği ürünlerini yok pahasına kapatmak isteyen aracıya vermek yerine, doğrudan tüketici ile buluşturma noktasındaki düşüncemiz bugün burada gerçekleşti., Hem üreticimiz memnun, hemde tüketici, pazarda 1 kg kiraz almak zorunda kalan tüketici doğrudan pazarlamada 2 kilo alıp evinde ailesi ile birlikte doyasıya tüketme imkanı buluyor, Bundan böyle yöre ürünlerimizin tüketici ile buluşma noktasında Ziraat odamız sürekli öncü olacaktır." dedi.

Ballıpınar'lı üreticiler sezon itibarıyle Kiraz'ın yanı sıra can erik ve diyetisyenlerin önerdiği bölgeye mahsuz özel bir ürün olan kırmızı patatesin üretimini gerçekleştirerek pazara sunuldu.



Anahtar Kelimeler: Kapış kapış
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli