Kara bir gün

Kara bir gün

Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç hükümetin memura verdiği zam ile ilgili açıklama yaptı.




Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç hükümetin memura verdiği zam ile ilgili açıklama yaptı.
Yaklaşık 2 yıl önce başlayan göz boyama sürecinin ve bazı memur sendikalarının bilinçli ya da bilinçsizce destek verdikleri toplu sözleşme çadır tiyatrosunun büyük bir fiyaskoyla sona erdiğini kaydeden Koç 1 Milyon 800 bin emekli, 2 milyon 400 bin memur ve yüz binlerce dul ve yetimin umutlarının suya düştüğünü, memurların, emeklilerin, dul ve yetimler için kara bir gün olarak tarihe geçtiğini söyledi.
Türkiye Kamu-Sen'in iki yıl önce ne dediyse bugün de aynı noktada olduğunu vurgulayan Başkan Koç % 4+4 kararıyla maskelerin düştüğünü, yalanların anlaşıldığını, bütün kirli ilişkilerin ortaya saçıldığını belirterek, Hani, bir daha hiçbir şey aynısı gibi olmayacaktı? Hani, memurun bütün sorunları çözülecekti? Hani, toplu sözleşme geliyordu? Hayaldi; hayallerimiz suya düştü. İki yıllık aldatma süresinin sonunda geldiğimiz nokta ortadadır. Biz;  İnsan onuruna yaraşır bir hayat istedik. Çok mu? Adil bir gelir dağılımı istedik. Çok mu? Hakça bir paylaşım istedik. Çok mu? Güvenceli bir çalışma istedik. Çok mu? Dar ve sabit gelirlinin üzerine bir karabasan gibi çöken vergi adaletsizliğinin son bulmasını istedik. Çok mu? Çalışanların, emeklilerin açlık sınırının altında ücret almasına bir son verilsin” dedik. Çok mu? Olamaz mı? Yapılamaz mı? İnanın ki çok değildi; inan ki imkânsız değildi. Büyümede Avrupa birincisi, dünyanın üçüncüsü olduğu iddia edilen bir ülkede Hükümet memurları, emeklileri, dul ve yetimleri yok sayarken; milli gelir pastasındaki payımızı küçültüştür. Adaleti değil zulmü tercih etmiştir. Yetkililerin vicdanının olmadığı görüldü. Biz, vicdanı olanlara; Adaletten yanayım” diyenlere sesleniyoruz: Vergi ve harçlara, lojman kiralarına, kreş ücretlerine % 10-15, gıdaya % 20, elektriğe % 22, benzine %23, mazota %24, doğalgaza %33 zam yapılan, 2011 enflasyonunun % 10,45, Nisan 2011-2012 arası yıllık enflasyonun % 11,14 2011 yılı ekonomik büyümenin %8,5 olduğu bir ülkede; memura, emekliye, dul ve yetime %4 + 4 zam reva mıdır?” dedi.
Müsteşar maaşına ek ödemeyle birlikte aylık 1029 lira; emekliye 38 lira, en düşük dereceli memura 53 lira, ortalama 69 lira maaş artışının reva olup olmadığını söyleyen Koç kaşıkla verirken, kepçeyle almak hangi adaletin ve hangi vicdana sığdığını ifade etti. Öğretmenin, akademisyenin, KİT çalışanının, din görevlisinin, hekim dışı sağlık personelinin, PTT çalışanlarının, demiryolu çalışanlarının, araştırmacının, memurun, hizmetlinin, şefin, müdürün ve daha nice kamu çalışanının feryadını duymayanları şiddetle kınayan Koç Bu mudur sizin adalet anlayışınız? Gördük ki yetkililer, Aynı yoldan geçtik, aynı sudan içtik” derken; yediği içtiği ayrı gitmeyen ayrıcalıklı kesimlere sesleniyorlarmış meğer. Emekliyi, memuru, dul ve yetimi üvey evlat gibi gören, açlığa susuzluğa mahkûm edecek %4 + 4 zam teklifini yapanlarla bizim yürünecek yolumuz, içilecek suyumuz yoktur” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli