Kara kazan kalorifer ile ısınanlar yandı.

Kara kazan kalorifer ile  ısınanlar yandı.

İthal Kömür fiyatları dur durak bilmiyor. fiyatlar şimdiden 300 USD.’ a dayandı. Tek çözüm Doğalgaz'a dönüşüm

Bandırma’da özellikle kara kazan diye tabir edilen site ve apartmanlarda kullanılan ithal kömürde fiyatlar tabiri caizse el yakıyor.

  1990 yılların ikinci yarısından itibaren kullanılmakta olan ve Piyasalarda Rus kömürü olarak nam salan ithal Sibirya kömüründe;7500-7800 CCAL.1. Sınıf SSPK cinsi kömür fiyatları geçen sene ton bazında 240 USD. dan satılırken bu yıl daha Ağustos ayında fiyatlar 300 USD.’ a dayanmış bulunuyor.    

Normal bir dairenin en az 1,5 ton civarında kömür tükettiği göz önüne alınırsa, Türk lirasına çevrildiğinde tonu 2500,00 -2600,00 TL. sına denk gelen bu fiyatlar bu kışın ekonomik olarak çok çetin geçeceğinin de habercisi gibi.

Öte yandan bu yıl Yurtdışı kaynaklı artışlar sebebiyle sürekli artış gösteren fiyatların nereye gideceği ise merak konusu.

Sektörde hizmet veren firma temsilcileri; temiz bir çevre için; kaliteli kömür tüketiminin önemine vurgu yaparak, Site ve Apartman yöneticileri İthal kömür satın alırken;” Sözleşme imzalamadan kesinlikle kömür alımı yapmasınlar. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının İthal Kömür Yönetmeliği standartlarına uygun olarak satış yapan firmaları tercih etsinler.” Uyarısında bulundular.



Anahtar Kelimeler: kazan kalorifer ısınanlar yandı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı