KARA KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

KARA KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Edremit, Yenice arasında kara yolu ulaşımı, kar yağışı nedeniyle güçlükle sağlanıyor.



Balıkesir
`in Edremit ilçesi ile Çanakkale`nin Yenice ilçesi arasında kara yolu ulaşımı, kar yağışı nedeniyle güçlükle sağlanıyor.


Sabah saatlerinden itibaren Edremit`in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışı nedeniyle Edremit-Yenice kara yolu zaman zaman trafiğe kapandı. Kaz Dağları`ndan geçen yolun Hanlar Deve Boynu mevkinde bir çok araç ve cenaze için Yenice`ye giden cenaze yakınlarının da içinde bulunduğu otobüsteki yolcular bir süre mahsur kaldı.

Yolda kalan araçlara Edremit Off-Road Doğa ve 4x4 Tutkunları Kulübü Derneği`nin (EDOFF) üyeleri arazi araçlarıyla yardım etti.

Kayganlaşan yol nedeniyle şarampole düşen araçlar, arazi araçlarıyla güvenli bölgelere çekildi.

7 ilde okullara kar tatili
Kar Türkiye`yi esir aldı. Bir çok ilde yollar kapandı. Peki okullar hangi illerde tatil edildi? işte sorunun cevabı...

KARS: Kars`ta yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitime 2 gün ara verildi.Kars`ta dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.
TUNCELİ: Tunceli`de kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Ovacık ve Pülümür`de bir gün ara verildi.
Tunceli`de dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ise bir gün ara verildi.

MUŞ:Muş`ta okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar Pazartesi günü için tatil edildi.

ERZURUM: Erzurum`da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.Erzurum`da dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

AĞRI: Ağrı`nın Eleşkirt ilçesinde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Alınan bilgiye göre, ilçedeki aşırı kar yağışı sebebiyle 7 Ocak Pazartesi günü tüm okullar 1 gün tatil edildi.

GÜMÜŞHANE: Gümüşhane'de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Gümüşhane Valiliğinden yapılan Merkez ilçe, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk, orta ve lise okullarında eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir günlük ara verildiği bildirildi.

HAKKARİ: Valilik İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, Hakkari Merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli