Olmaz demeyin !...

Olmaz demeyin !...

Karabiga`da örneği var, İthal Kömür Santrali, kanun tanımıyor.

KARABİGA’DA HUKUK KANGREN EDİLİYOR !

Çanakkale Karabiga`da yapımına başlanan termik santral için Bölge İdare Mahkemesi ÇED raporunu iptal etti.

Mahkemenin iptal kararına rağmen inşaat sürüyor, hukuk ayaklar altında. Cengiz Enerji tarafından Çanakkale Karabiga`da yapılmak istenen "Alcen Enerji Santralı, İskelesi ve Kül Depolama Sahası" inşaatı, ÇED raporunun iptal edilmesine rağmen devam ediyor.

Bölge İdare Mahkemesi`nin ÇED raporunu iptal etmesine rağmen termik santral inşaatının devam etmesi Karabiga halkını isyan ettirdi.

Çanakkale`de uzun süredir yürütülen fiili ve hukuki mücadele sonunda Çanakkale İdare Mahkemesi; Kaz Dağları ve Priapos Antik Kenti’nin yanına yapılmak istenen termik santralin tarım arazilerine, insan yaşamına ve yerleşim yerlerine zarar vereceği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ÇED `olumlu` kararını oybirliğiyle reddetti.

Bir süre durdurulan projenin inşaatı, son bir haftadır yeniden başladı. Karabiga Temiz Doğa Derneği de Gümüşçay Jandarma Komutanlığı’na konuya dair defalarca şikayette bulunmasına rağmen mahkeme kararı uygulanmadı.

Dernek yetkilileri, inşaat firmasının bütün saha faaliyetlerinin fotoğraflarla ve videolarla kaydedildiğini, iş makinalarının çalıştırıldığını ve konuyu jandarmaya defalarca ilettiklerini ancak çalışmaların durdurulmadığını belirtti.

Dernek görevlileri ayrıca savcılığa da gittiklerini, savcılıktan "Şirket, araçları paslanmaması için çalıştırıyor" cevabını aldıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili Politeknik.org.tr`ye açıklamada bulunan Çanakkale Çevre Hakkı Meclisi`nden Mehmet Öztürk "Daha önce verilen mücadele ile çevre talanına dur demiştik. Mahkemenin verdiği karara rağmen inşaatın devam etmesi tam bir hukuk tanımazlıktır. Karabiga halkı doğasına, çevresine sahip çıkmak için mücadeleye devam edecek." dedi.

politeknik.org.tr / 7 Ekim 2013 http://politeknik.org.tr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3971:karabigada-hukuk-kangren-ediliyor&catid=10:guncel&Itemid=20



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli