Karacabey ve M.K.paşa`da tarımsal istimlaklara tepki

Karacabey ve M.K.paşa`da tarımsal istimlaklara tepki

Karacabey Ziraat Odasından milletvekillerine gönderme``Gasp gibi uygulama gerçekleşirse vebali büyük olur!``




Karacabey
Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca Bölge Milletvekillerini hadef göstererek bila bedelle yapılacak istimlakların ``Gasp`` olduğunu söyledi.


Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca kesinleşen otoyol güzergahıyla ilgili alınan Toplulaştırma” kararına tepki göstererek ``Sosyal Devlet anlayışına ters, Gasp gibi uygulama gerçekleşirse vebali büyük olur!``

Karacabey`in 11 köy ve 3 mahallesi ile Mustafakemalpaşa`nın 6 köyünü kapsayan toplulaştırma uygulamasında çiftçilere hiçbir bedel verilmeyecek olmasını sert bir dille eleştiren Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, Bu gasp gibi bir uygulamadır. Eğer söz konusu uygulama çiftçinin aleyhine gerçekleşirse bunda Bölge Milletvekilimiz başta olmak üzere tüm Bursa milletvekillerinin vebali büyük olacak” şeklinde açıklama yaptı.

Çiftçiyi düşünmeden gerçekleştirilmek istenen uygulamayı şaşkınlıkla izlediklerini dile getiren Karaca, Ziraat Odası olarak söz konusu köylerdeki vatandaşları uyardıklarını belirtti.

Çiftçilerin isyan ettiğini vurgulayan Nuri Karaca, Konuyla ilgili vatandaşlarımız yasal yollardan hakkını aramaya başladı ve avukatlara vekaletlerini verdi. Gasp gibi uygulamaya sessiz kalmamız mümkün değildir. Eğer bu uygulama çiftçinin aleyhine gerçekleşirse, başta Bölge Milletvekilimiz olmak üzere tüm Bursa milletvekilleri vebal altında kalacaktır” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu da, Orhangazi ve Gemlik gibi ilçelerde böyle bir uygulamaya gidilmediğine dikkat çekerek, O bölgelerdeki çiftçilere toplulaştırma uygulaması yapılmadı. Kamulaştırma adı altında gerçekleşen uygulama sonucu Orhangazi ve Gemlik`te hak sahiplerine toprağın bedelleri verildi. Otoyol`a karşı değiliz. Ancak neden yalnızca Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisi mağdur edilmek isteniyor. Karacabey ve Mustafakemalpaşa sahipsiz mi zannediliyor? Burada amaç nedir? Bu konuda siyasi bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Milletvekillerimiz, çiftçisine sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı