Karaçalılık kırsal mahalleye dönüşüyor

Karaçalılık kırsal mahalleye dönüşüyor

Bandırma’ya bağlı Aksakal Mahallesi’nin Karaçalılık Sokağı kırsal mahalleye dönüşüyor.

Bandırma’ya bağlı Aksakal Mahallesi’nin Karaçalılık Sokağı kırsal mahalleye dönüşüyor.

Karaçalılık’ın, kırsal mahalleye(köy tüzel kişiliğine) dönüşme isteğini Bandırma Belediye Meclisi oybirliğiyle kabul etti. Meclisin kararını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 90 gün içinde onayladığı takdirde, Karaçalılık’ta 3 ay içinde muhtarlık seçimi yapılacak.

Karaçalılık’ın tarihi 170 yıl öncesine dayanıyor.

Bilindiği gibi Karaçalılık, Bandırma’ya bağlı Aksakal beldesinin,2008 yılındaki nüfusunun 2 binin altında kalması nedeniyle kapanmaması için bu beldeye bağlanarak, “Karaçalılık Sokağı” adını almıştı.

Ancak Karaçalılık’ta yaşayanlar, Aksakal merkezine 7,5 kilometre, Bandırma’ya ise 32 kilometre uzaklıkta bulunmalarının hizmet almalarını engellediğini belirterek, köy statüsüne kavuşmak için Bandırma Belediyesi’ne başvurmuşlardı.

DİĞER MAHALLELERİNDEN DE BAŞVURULAR

Bu arada, yine Bandırma’ya bağlı Beyköy, Orhaniye ve Yeşilçomlu mahallerinin muhtarlıkları da, Bandırma Belediyesi’ne başvurarak, yeniden köy statüsüne kavuşmak istediklerini bildirdiler.

Bu mahallelerin istekleri, İnceleme Araştırma ve İmar Komisyonlarına gönderildi. Bu karma komisyonların değerlendirmelerinin ardından konu yeniden Bandırma Belediye Meclisi’ne gelerek oylamaya sunulacak.

TOLGA BAŞKAN MÜJDELİ HABERİ VERDİ

2014 Büyükşehir yasasıyla birlikte köy statüsünden alınarak cadde statüsüne düşürülen Karaçalılık, mahalle oluyor.

Karaçalılık sakinlerinin yoğun isteklerini kabul eden Başkan Tolga Tosun, Karaçalılık’ın mahalle olmasını Meclis gündem maddelerinin arasına aldı. Bandırma Belediyesi Mart ayı Meclisinde oy birliğiyle onaylananan madde Büyükşehir meclisinde alınacak kabul’ün ardından Karaçallık mahalle statüsüne kavuşacak. Karaçallık mahallesi ziyaret gerçekleştiren Başkan Tolga Tosun mahalle’yi ziyaret ederek müjdeli haberi verdi kendisi verdi. Uzun yıllardır bekledikleri haberi alan mahalle sakinleri Başkan Tolga Tosun’a teşekkür etti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false