KARADENİZ: ?ÇİFTÇİ DEVLETTEN YETERLİ DESTEK ALAMIYOR?

KARADENİZ: ?ÇİFTÇİ DEVLETTEN YETERLİ DESTEK ALAMIYOR?

CHP Milletvekili Barış Karadeniz, "Çiftçi devletten yeterli destek alamıyor."

CHP Milletvekili Barış Karadeniz, çiftçinin sorunlarının giderek arttığını, çiftçinin devletten yeterli desteği alamadığını söyledi. Karadeniz, ?Tarım Kanunu 21´inci maddesi, destekleme için bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz, der. Bakıyorsunuz, AKP Hükümeti ne veriyor? Binde 7. Sonuç olarak destek alamayan çiftçi zarar ediyor, tarımı terk ediyor? dedi.

/resimler/2016-5/13/2026160924032.jpg

CHP Milletvekili Barış Karadeniz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Atatürk´ün ?Milli ekonominin temeli tarımdır? sözünü anımsatarak, Türkiye´nin tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken saman ithal eden bir konuma getirildiğini söyledi.

/resimler/2016-5/13/2015592318230.jpg

Karadeniz, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

?Dünya Çiftçiler Günü, bayram gibi kutlamak istediğimiz bir günken ne yazık ki sorunlarla boğuşan çiftçilerimizin yakıcı boyutlara ulaşan bu sorunları nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi bağımsızlığa kavuşturduktan sonra ?Milli ekonominin temeli tarımdır´ diyerek başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda ülkemizin ilerleyeceği hedefi göstermiştir. Türkiye tarım alanında kendi kendisine yeten 7 ülkeden biriyken bu gün ne yazık ki saman, et, canlı hayvan ve tohum ithal eden bir ülke haline getirilmiştir. AKP iktidarının 14 yıldır süren yanlış tarım politikaları, pahalı mazot, pahalı gübre, pahalı elektrik gibi pahalı maliyetlerle boğuşarak üretim yapmasına, zarar etmesine ve sonuç olarak borç batağında kalarak tarımı terk etmesine varan bir noktaya getirmiştir. Tarım Kanunu 21´inci maddesi, destekleme için bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz, derken bakıyorsunuz, AKP Hükümeti ne veriyor? Binde 7! Bütün olumsuzluklar neticesinde çiftçimiz için artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Çiftçimizin yüzünü güldürecek, ürettiği ürünün pazarda karşılığını alacak, tarımın milli ekonominin temeli olduğu politikalar ile kırsal kalkınma sağlandığında Dünya Çiftçiler Günü, Türk çiftçisinin bayramı olacaktır.?

/resimler/2016-5/13/2021430606278.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli