Karadeniz; ?Emekliyi daha oyalayacak mısınız?

Karadeniz; ?Emekliyi daha oyalayacak mısınız?

CHP´Lİ VEKİLİ BARIŞ KARADENİZ EMEKLİNİN PROMOSYONUNU SORDU: EMEKLİYİ DAHA OYALAYACAK MISINIZ?

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, emekli promosyonları ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım´ın talimatı ne zaman vereceğini sordu. 11 milyon emeklinin beklediği ve AKP´nin seçim vaatlerinden olan ?promosyon? ile ilgili belirsizlikler sürüyor. ?Emekliyi daha oyalayacak mısınız? diyen CHP´li Karadeniz, ?İşine geldiğinde bir gecede kanun çıkartan AKP, seçim öncesi sözlerine yerine getirmeye gelince ayak diretiyor. Emeklilerimiz aylardır oyalanıyor. Henüz bir gelişme yok. Basının karşısına çıkıp, emeklilerimizi oyalayan açıklamalar yapıyorlar? dedi.  

Hükümet, milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışmasının tamamlandığını duyurmasına rağmen henüz somut bir çalışma yok.  Bankalarla aylardır yürütülen pazarlıkların sonunda promosyon masasında kamu bankalarının kaldığı, daha cazip teklifte bulunan özel bankaların ilçelerde şubesi olmadığı için elendiği açıklamalarının, hükümet kurmayları tarafından yapıldı. Ancak, ilgili kamu bankasının promosyonu verebilmesi Başbakan Binali Yıldırım´ın talimatını bekleniyor. İlgili banka ile bu yılın sonunda protokol imzalanmasının beklediği kamuoyuna yansımış olsa da, yılsonunda imzalanacak protokol ile emekliler promosyonlarını ancak 2017 yılında alabilecek.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, yaklaşık 11 milyon emeklinin ?maaş promosyon?u ile ilgili beklentisinin AKP Hükümeti tarafından henüz karşılanmadığını söyledi. Başta Başbakan olmak üzere hükümet kurmayları tarafından söz verildiğini ancak henüz somut bir sonuca ulaşılmadığını, hükümetin emeklileri ?pazarlık yapıyoruz? diyerek aylarca oyaladığını dile getiren Karadeniz, ?AKP hükümeti uzun bir süre bir tiyatro oynadı. Emeklilerimizin beklentilerine yanıt verecek bir sonuç çıktı mı diye sorarsanız, henüz ortada bir şey yok. Aylardır süren açıklamalarla yerinde sayan Hükümet, bakalım emeklilerimizin yüzünü güldürebilecek mi?? diye konuştu.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli