Karayollarında" KARA NOKTA" nasıl olmalı?

Karayollarında

Bandırma, Erdek karayolundaki "Kara Nokta"lar mesleki ve idari sorumluları göreve bekliyor.

Oysa tüm yolların planı uzman mühendisler tarafından çizilip hazırlanıyor... İhale edilen projeyi alan yol müteahhidi projeye kazmayı vurduğu andan itibaren işe kimseyi karıştırmıyor. Çizilen her proje işe başlanılmasından, tamamlanmasına kadar onlarca kazaya neden olup, birçok  maddi ve manevi kayıpların yanı sıra nice hayatlara maloluyor.

Yollar bitiyor çekilen yol çilesi unutuluyor… Ne zamana kadar? Hizmet olarak sunulan yolların özellikle Karayollarında “Kara nokta” olarak litaritüre geçen noktalarda meydana gelen kazaların artışı bu noktalarda yeniden düzenlemeler yapılmasının gerektiğini gösteriyor.

Dün gece Bandırma Erdek Karayolu Çeltikçi bölgesi üst yol, DSİ göledi, Alişan deresine bir araç düştü. Burada sürücü katında hata aranacak olursa sonuca ve çözüme gitmek mümkün olmaz. Burada yaklaşık 100 mt bir alanda statik imalat hatası olmalı ki!...  Bu alanda düzenli olarak meydana gelen kazalara, Trafik uzmanları da akıl erdirememektedir.

Basın mensupları olarak tanık olduğumuz kazalar bugüne dek maddi hasar ve hayati tehlike arz etmeyen ancak, bedensel olarak büyük kayıplara neden olduğunu gördük. Temennimiz Bandırma Erdek Karayolu üzerinde yapılan yol çalışmalarında daha düzenli önlemlerin alınması yanı sıra, “KARA NOKTA” olarak belirlenen Murat bayırı beyaz evler inişi, Bağfaş Bandırma inişi zikzak, Yedibahçe zeytincilik önü Alişan deresi virajları ivedilikle ek bir düzenleme projesi ile insan yaşamını güvenli kılacak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.

Bandırma Manşet olarak bu alanlarda meydana gelen tüm kazalarda gerekli uyarı ve ikazımızı yapıyoruz. Konu ile ilgili ve sorumlu olan kimselerin bu tuzak noktalarda kendilerinin ve yakınlarının da aynı akıbete uğramamaları gibi bir olasılık söz konusu değildir.

Bizden söylemesi, sizden uygulaması… Yoksa meydana gelebilecek bir facia duyarsızlığınızın faturası olacaktır… Kara Noktalar hayatları karartmasın, Ocakları daha fazla söndürmesin.

Dün akşam meydana gelen kaza ile bu sabah meydana gelen kazanın adresi aynı.. Yaklaşık 12 saat ara ile meydana gelen iki kazanın sorumlusu Yedibahçe zeytin işletmesi önünde bulunan yolun statik olarak kazalara tuzak hazaırlaması.



Mustafa özdemir
15.08.2022 19:28:44
Xx

Anahtar Kelimeler: Karayollarında" NOKTA" nasıl olmalı?
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı