Kardeş Belediye ön protokolü yapıldı

Kardeş Belediye ön protokolü yapıldı

Emekli Bürokratlardan Osman Seçkiner'in vesile olduğu ön protokol görüşmesi ardından Erdek belediyesi ile Ankara Çankaya Belediyesi kardeş şehir protokolü için harekete geçildi.

40 yıllık Erdek aşığı eski Bakanlardan Merhum Yücel Seçkiner'in kardeşi emekli bütokrat Osman Seçkiner'in vesile olduğu koordinasyon sonucu Erdek Belediyesi ile Ankara Çankaya belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü hazırlanması için harekete geçildi.

Erdek Belediyesini ziyaret eden eski bürokrat Osman Seçkiner, belediye başkan vekili Hasan yapakçı ile görüşerek Çankata belediye Başkanı Alper Taşdelen'in sevgi ve selamlarını getirdi.

Seçkiner, Türkiye'nin ilk turizm belgeli kenti olmasındaki çabaları yanı sıra %80'i Ankaralı olan Düzler bölgesindeki ERSAS sitesinde bulunan konutları nedeni ile 40 yıldır Erdek'e gelip gittiklerini, dolayısı ile Ankaralıların çok öndeden beri tatil için tercih ettikleri Erdek'i çok sevmelerinden kaynaklanan bir ilişkileri bulunduğunu, bugün bu ilişkili bir adım daha ileriye taşımak adına Ankara Çankaya Belediyesinin önerisi ile Erdek'e kardeş olma teklifi ile geldiklerini söyledi.

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, "Bizim için Ankara'demek Atatürk demektir, Çankaya belediye Başkanımızın sevgi ve selamlarını ve kardeş şehir olma isteklerini büyük bir memnuniyetle karşılıyor, bizde kendisine sevgi ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Vesile olanlardan Allah razı olsun Çankaya Belediyesi Başkent'in merkez belediyesi olarak birçok sorununu çözmüş güçlü bir belediye, Erdek Belediyemize katkıları elbette yadsınamaz." dedi.

Başkan vekili Hasan Yapakçı, bu görüşme ardından Erdek belediyesi yazı işleri müdürünü çağırarak gerekli yazışmaların hemen başlatmasını, konun gerekli kurullardan geçip ilk meclise getirilmesi için gereğinin yapılmasını istedi.

Erdek ve Çankaya belediyelerinin bu persfektifteki ortak düşüncelerinin kardeş şehir statüsünde resmiyet kazanması adına ilk ön protokolünde ortaya çıkan diyaloğu Ankara'dan getirdiği devasa Türk bayrağı ile tescilleyen Osman Seçkiner, yine Sosyal medya ve basından izlediği Erdek Romanlarının 19 Mayıs kutlamaları kendisini gururlandırdığını vurguluyarak, aynı büyüklükteki bir bayrağıda kendilerine takdim etmek istediğini söyledi.

Erdek-Çankaya ilçeleri kardeş şehir ön protokolü görüşmelerine tanık olan Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba ile Erdek Romanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Volkan Akça, Devasa bayrak ile Atatürk portrelerinin yer aldığı Türk bayraklarını teslim alarak vesile olan Seçkiner'e teşekkür ettiler. 

            Alper Taşdelen Biyografisi

Alper Taşdelen 1974 yılında Ankara Çankaya’da doğdu.

Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

ABD’de Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptı.

New York eski Belediye Başkanı David Dinkins’tan “Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi” dersi alarak, ders tezini “Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü” konusunda yazdı.

1996’da Sosyalist Enternasyonel’in 20. Kongresi’ne “en genç delege” olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP delegesi olarak katıldı.

Kanal D’de diplomasi ve siyaset muhabiri olarak iki yıl “gazetecilik” yaptı. Başbakan Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet Dönemi’nde “Başbakan Müşavirliği” görevini üstlendi.

Ardından özel sektöre geçti ve on yıl çalıştığı Petrol Ofisi A.Ş.’de en son “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” görevini yürüttü.

2011 Genel Seçimleri’nde “CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı” olarak seçimlere katıldı.

30 Mart 2014 yerel seçiminde CHP’den Çankaya Belediye Başkan adayı oldu. Dış politika ve siyaset alanlarında gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Ankara Çankaya İlçe Belediye Başkan adayı oldu.

Alper Taşdelen, evli ve iki çocuk babasıdır.



Anahtar Kelimeler: Kardeş Belediye protokolü yapıldı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı