Kardeşlik ve Dayanışma Ruhu Ahilik Kutlanıyor

Kardeşlik ve Dayanışma Ruhu Ahilik Kutlanıyor

Ahilik Haftası münasebetiyle Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ile Birliğe  bağlı oda başkanları Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.

Ahilik kültürünün tanıtılıp yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kutlanan Ahilik Haftası münasebetiyle Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ile Birliğe  bağlı oda başkanları Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti. 

Vali Hasan Şıldak ahiliğin toplumsal hayatta çok eski dönemlerden itibaren kaynaşma ve dayanışma ile oluşan ruhun esnaf teşkilatına yansıması olduğunu belirttiği konuşmada, “Ahilik bizim devlet geleneğimizde, toplumsal hayatımızda çok eski dönemlerden itibaren bizi biz yapan değerleri, Türklüğün, İslamiyetin kaynaşması ile oluşan ortak ruhun esnaf teşkilatına yansımasıdır. Kardeşlik, yardımseverlik, dayanışma, hoşgörü, anlayış ve daha sayamayacağımız pek çok meziyetin en güzel şekilde yer aldığını, topluma örnek teşkil edecek derecede yansıdığını görüyoruz. Günümüz şartlarında esnaf teşkilatlarımızda, esnaf birliklerimizde, odalarımızda oluşan bu yapılanma da aynı ruhla, anlayışla tarihimizdeki o övündüğümüz ve gıpta ettiğimiz özelliklerin yaşatıldığını görüyoruz. Dükkanı açık bırakıp giderek güvenli bir şekilde ticaretin yapıldığı dönemleri örnek alıyoruz. Balıkesir'de de gözlemleyebildiğimiz kadarıyla esnafımızın yaklaşımı, müşterisine hitabı her zaman olumlu şartlarda gerçekleşiyor.” şeklinde belirtti. 


Her tür zanaatkarlıktan ticaret erbabına kadar geniş yelpazede bulunan ve ayrıca toplumun belkemiği olan esnafın toplumun aynası olduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “Ahilik bizim geleneksel yapımızı da temsil ediyor. Esnafın mutlu olduğu bir ülkede herkes mutludur. 2020 yılı Mart ayından itibaren pandemi dolayısıyla ülkemiz tüm dünya gibi zor bir süreçten geçti. Bu dönemde en çok daralan, bunalan küçük esnafımız oldu. Özellikle yeme içme mekanları, kahvehaneler, kıraathaneler, berberler, kuaförler, servisler doğrudan birinci derecede etkilendi. İnşallah böyle zor bir süreci bir daha yaşamayız. Balıkesir bu süreci çok başarılı bir şekilde yürüttü. Vaka sayılarının düşük bir şekilde devam etmesinin yolu da aşılamadan geçiyor. Bir de tedbirlere uymak gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı gibi yoğun bakıma düşenlerin %90’ı aşı olmayanlar veya tek doz aşı olmuş olanlar. Esnafımızdan da aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Kapanmanın olmadığı bir dönem geçirilmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Esnafın birlik ve beraberliğinin topluma güç verdiğini belirten Şıldak tüm esnafın Ahilik Haftasını kutladı. Ziyarette katılımcılara söz veren Vali Şıldak, kendilerinin istek ve taleplerini dinledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve beraberindeki heyet Vali Şıldak’a bu önemli günlerinde yanlarında olduğu için teşekkür ettiler.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli