Kariyer Günleri? Etkinliği

Kariyer Günleri? Etkinliği

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi İş Birliğinde, ?İŞKUR Kampüste? Projesi Kapsamında ?Kariyer Günleri? Etkinliği Düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM), İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bandırma Ticaret Borsası iş birliğinde, ?İŞKUR Kampüste? projesi kapsamında ?Kariyer Günleri? etkinliği düzenlendi.

/resimler/2019-3/13/2317036114766.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu´nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Suat Uğur, İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık ile lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

/resimler/2019-3/13/2317183146272.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin tanıtım filmi ve VTR´sinin gösterimiyle başlayan etkinlik, İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı´nın konuşmalarıyla devam etti.

Balcı, ?Bu tür etkinliklerde amaç, gençleri işverenlerle bir araya getirmek ve kariyer hedefleri doğrultusunda onları bilgilendirmektir. Her öğrencinin yolu İŞKUR´la birleşmelidir. Bu uğurda ilçe ilçe gezerek gençlerle buluşuyoruz ve bu tür etkinliklere katılım sağlıyoruz.? dedi.

/resimler/2019-3/13/2317373146680.jpg

İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı´nın ardından sözü alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ise konuşmalarında ?Ülkemizde işsizlik sorunu oldukça önem arz eden bir konu. Bu yüzden yapılan bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara kendi adıma çok teşekkür ederim. Üniversitemiz olarak öğrenci arkadaşlarımızın her daim yanındayız.? diye konuştu.

Gerçekleştirilen program kapsamında ilk etkinlik, Üniversite´nin Yönetim ve Liderlik Topluluğu öğrencileri tarafından sergilenen  ?İş Görüşmesi? temalı tiyatro oyunu oldu.

/resimler/2019-3/13/2317538772163.jpg

Topluluk üyesi öğrenciler, Melike Eren, Volkan Polat, Emre Ildırar ve Alican Ocak tarafından sergilenen tiyatro oyunun ardından, İş ve Meslek Danışmanı Cihat Özel, ?İşe Başvururken Hazırlanması Gereken Özgeçmiş, Mülakat Teknikleri? konulu bir seminer gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ?Mülakat Teknikleri? konulu seminerin ardından, ?Üretim Yönetimi, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları? konularının masaya yatırıldığı panel düzenlendi.

Panelin Moderatörü Üniversite´nin Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık olurken, panelistleri ise Girişimci Melisa Demirhan, Kurtsan Holding A.Ş. Bandırma Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur ve Kocaman Balıkçılık İnsan Kaynakları Müdürü Medine Özen oldu.

/resimler/2019-3/13/2318150647442.jpg

Panelde, Girişimci Melisa Demirhan ?iş hayatında başarılı olmanın yolları, işe alım sürecinde güven duygusunun önemi ve girişimci olmanın önemi?, Kurtsan Holding A.Ş. Bandırma Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur ?vefalı ve bağlı insan olmanın iş hayatındaki önemi? ve Kocaman Balıkçılık İnsan Kaynakları Müdürü Medine Özen ise ?bir iş görüşmesine giderken nelere dikkat edilmeli, takım çalışmasında uyumun önemi nedir? konularında açıklamalarda bulundu.

/resimler/2019-3/13/2321460495231.jpg

Soru-cevap bölümüyle sona eren panelin ardından, ?İŞKUR Kampüste? projesi kapsamında düzenlenen ?Kariyer Günleri? etkinliği, İletişim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın tarafından yapılan ?Sıra Dışı Düşünme? konulu sunum ile devam etti.

Saygın gerçekleştirdiği sunumda, ?Benim hayat felsefeme göre, bir hobinizi iş hayatınıza uyarlamalısınız. Ve göreceksiniz ki bu ?çalışmak´ olmayacaktır. İnsan mutlu olduğu işi yapmalıdır. Mesela ben oyun ağırlıklı eğitim işini kendime uygun buldum ve o alanda ilerledim. Sıra dışı düşünen biriyim ama kesinlikle ?ayakları yere basan bir sıra dışı düşünür´ olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklarla eğitim yaparken onlardan da sıra dışı fikirler üretmelerini istiyorum. Böylelikle onlara özgür düşünmeyi öğretiyorum. Ayrıca unutmayın ki öğrendiklerimizi sahaya aktarmadığımız sürece başarılı olamayız. Bir strateji içinde sıra dışı düşünmek gerekir. Eğitim ve sıra dışı düşünme konusu son derece önemlidir fakat bunu yaparken hedefe yönelik bir şekilde düşünmek elbette ki daha da yararlı olacaktır. Hayat boyu, hangi alanda olursa olsun, girişimcilik fikri, mantık ve analitik düşünce bir araya gelmeden başarının gelmesi imkansızdır. Benim sizlere tavsiyem, bunu asla unutmayın ve hayatınızı o şekilde yönlendirmeye gayret edin.? diye konuştu.

/resimler/2019-3/13/2322081276968.jpg

Gerçekleşen etkinliğin son bölümünde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, İletişim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın ve panelistler Girişimci Melisa Demirhan, Kurtsan Holding A.Ş. Bandırma Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur ve Kocaman Balıkçılık İnsan Kaynakları Müdürü Medine Özen´e plaket takdiminde bulundu.

İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı ise İş ve Meslek Danışmanı Cihat Özel´e ve Üniversite´nin Yönetim ve Liderlik Topluluğu´nun tiyatro oyunu sergileyen üye öğrencileri Melike Eren, Volkan Polat, Emre Ildırar ve Alican Ocak´a teşekkür belgesi takdim etti.

?İŞKUR Kampüste? projesi kapsamında düzenlenen ?Kariyer Günleri? etkinliği, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

/resimler/2019-3/13/2318345647824.jpg



Anahtar Kelimeler: Kariyer Günleri Etkinliği
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı