Karşıyaka adına TEMA´ya fidan bağışı yaptı.

Karşıyaka adına TEMA´ya fidan bağışı yaptı.

YANAN İZMİR ORMANLARI İÇİN TEKSÜT BANDIRMA BK´DAN PINAR KARŞIYAKA´YA FİDAN JESTİ

Basketbol Süper Ligi´nin ilk haftasında TEKSÜT Bandırma BK ve Pınar Karşıyaka, Bandırma´da karşılaştı. Takımlar, Türkiye´nin önde gelen iki süt ürünleri üreticisinin isim sponsorluğunda sahaya çıkarken, Teksüt bir jest yaparak, yanan İzmir ormanları için Pınar Karşıyaka adına TEMA´ya fidan bağışı yaptı. Bağış sertifikası maçın başlangıç düdüğü öncesinde Pınar Karşıyaka Kaptanı Semih Erden´e verildi.

Türkiye´nin iki büyük süt ürünleri üreticisi Pınar ve Teksüt, üstlendikleri sponsorlukla Basketbol Süper Ligi´nde buluşurken, TEKSÜT Bandırma BK ve Pınar Karşıyaka Spor Kulübü, Ligin açılış haftasında Bandırma´da karşılaştı.

İlk maçın İzmir takımı Pınar Karşıyaka ile yapılması, Teksüt yönetimini harekete geçirdi. Teksüt, İzmir´de yanan orman bölgelerinin yeniden ağaçlandırılması amacıyla TEMA Vakfı´nın başlattığı çalışmaya katıldı ve Pınar Karşıyaka adına 100 fidan bağışladı.

TEKSÜT Bandırma BK Kaptanı Rıdvan Öncel, 28 Eylül tarihinde Bandırma´da oynanan maçın öncesinde fidan bağışına ilişkin sertifikayı Pınar Karşıyaka Kaptanı Semih Erdem´e verdi.

İzmir´deki yangın yürekleri burkmuştu

Hatırlanacağı üzere bu yılın Ağustos ayında İzmir´de oldukça geniş bir alanda ağır tahribata neden olan üzücü bir orman yangını meydana gelmişti. Yanan bölge, TEMA Vakfı´nın yanı sıra pek çok kuruluşun desteğiyle yeniden ağaçlandırılmaya çalışılıyor. Çevreye ve doğaya saygı konusunda duyarlı olan Teksüt, daha önce de Balıkesir Gönen´de, yine yangın geçirmiş bir bölgeye TEMA Vakfı işbirliği ile fidanlar diktirmiş ve Teksüt Anı Ormanı´nı oluşturmuştu.

Yeni sezonda tüm takımlara başarılar diliyoruz

Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:´´Teksüt olarak 2019-2020 sezonundan itibaren artık Türkiye Basketbol dünyasında ismimizle yer alıyoruz. Ligin açılışını rakibimizin şehrine uygun ve ülkemiz için fayda sağlayacak bir jestle yapalım istedik. İzmir´deki yangın hepimizi çok üzmüştü. Ormanın yeniden oluşmasına katkıda bulunmayı arzuladık.

Bu tür jestlerin sportif centilmenliğe de katkı yapmasını diliyoruz. Bu vesileyle de başta TEKSÜT Bandırma BK olmak üzere, ilk rakibimiz Pınar Karşıyaka ve tüm Türkiye Basketbol Ligi takımlarına sezon boyunca başarılar diliyoruz.´´ dedi.

/resimler/2019-9/29/0042491732308.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli