Karşıyaka hizmet bekliyor muş!...

Karşıyaka hizmet bekliyor muş!...

Büyükşehir´in unuttuğu eski Belde yerel Belediyenin olanakları ile çözüm üretmenin derdinde.

 

Kapıdağ´ın 1924 Mübadele yerleşim mahallelerinden Karşıyaka 1992 de Belde olarak oluşturduğu Belediye kimliği ile yıllara tekâmül eden beklentilerini çözme noktasında önemli yol kat ederken, Yol, Su, Kanalizasyon, Su taşkınları, Meydan düzenlemeleri konusunda beklediğini alamayan önemli yerleşim yerlerinden birisi.

Günlük çözümlerin getirdiği noktada, çözümsüzlük girdabında içinde kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Karşıyaka, bunlar yetmez gibi birde seçim sonuçlarına endeksli olarak hizmet anlamında cezalandırılması güzelim beldeyi yaşanmaz hale getirmiş.

Bandırma Manşet olarak önceki gün Karşıyaka´daki Kütüphane açılışı nedeni ile gittiğimiz Karşıyaka´da bizi önce Kocayol-Tepesindeki kot çalışmaları karşıladı.

Büyükşehir programında olması gereken kot çalışmasını önemli bir aşamaya getiren Erdek belediyesi adına konuyu kamuoyu ile paylaşan Başkan Hüseyin Sarı, Karşıyaka´nın yıllara tekâmül eden yol beklentisi için söz verdiklerini, ancak Büyükşehir AKP ye geçtiği için bu sözlerini yerel Belediye olarak hayata geçirme adına özverili bir çalışma içinde olduklarını, yaklaşık 2 kat bina yüksekliğindeki kotun aşağıya çekilerek tamamlanmak üzere olduğunu, önümüzdeki günlerde ise istinat duvarları, Yağmur kanalları ve asfaltlama çalışmasını yapacaklarını müjdeledi.

/resimler/2016-5/18/1244216017552.jpg

Sarı´nın bu açıklaması elbette alkışla karşılık gördü.

Bandırma Manşet olarak kot çalışmasının sürdüğü alandaki görüntülerimizi alıp, çalışan arkadaşlara kolaylık dilerken az ilerlediğimizde yolumuzu kesen Kadir Köse isimli vatandaş ?Şehirde ne varsa, Köyde de olacak, yaşam standardınız yükselecek.? Söylevi ile dayatılan Büyükşehir uygulamasının partili partisiz ayırt edilerek çifte standart uygulandığını iddia etti.

Neye dayanarak bu düşünceye vardığını sorduğumuzda ise bizi evinin bahçesine davet ederek, komşusunun bahçesinden kendi bahçesine akan kanalizasyonu gösterip ?Bok içinde yaşıyoruz.? Diyerek yaz sıcakları ile birlikte meydana gelebilecek hastalık olumsuzluklarını sıralayıp Büyükşehir´in vatandaşlık haklarını ihlal ettiğini serzenişte bulundu. Aynı şekilde görüşünü aldığımız 90 yaşındaki Annesi Fatma Köse´de bizi yetkili sanıp dertlerini dizeledi.

Kadir Köse ile Annesi Fatma Köse´nin beldede yaşanan kanalizasyon probleminin tek mağdurları olmadığı açılış konuşmasında belediye başkanı Hüseyin Sarı´nın sözlerinden anlaşıldı.

Başkan Sarı, açılış töreni konuşmasında Karşıyaka´nın hizmet beklentilerini sıralarken Kanalizasyon meselesini de gündemine aldı ve ?Yapmazlarsa yaparız.? Dedi.

Karşıyaka, antresan bir yerleşim alanı erkeklerin balığa çıktığı mevsimde tarla, bahçe, hayvancılık ve halı dokuma dahil tüm gündelik işleri gören kadınlar sokak, çevre, dostluk ve samimiyette de ön planda.

Karşıyaka´nın vazgeçilmez sokak sohbetlerinde konu hep aynı ?Duvar yazıları bizim özelimizdir, Asker yazar, alır gelir tezkere, yazı öyle silinir.?  Sokakların çoğu onlar tarafından süpürülür.

Çiçekler, kedi, köpek ve eşekler aynı havayı paylaşır. Hayvanı sevmeyen insanı da sevmez Karşıyaka´da.

İşte bu yüzdendir ki!...

Karşıyaka´da okuma yazma yüzdesi yüksek olup 4 üniversite bitirip, 5. Ne devam eden Belediye Meclis üyesi Canan Kırdar hep örnek gösterilir.

Buna bağlı olarak ´ta duvar yazıları aydınlık geleceğin teminatıdır Karşıyaka´da, Asker yazar?. Alır tezkere, döner gelir kendi siler? Başkalarına sadece okumak düşer?

Karşıyaka´daki bu ilim ve irfan ordusunu arttırma noktasında çaba sarf edenler dünkü açılışta olduğu gibi alkış yağmuru ile ıslatılırken, mahalleyi bok´a gark edenler içinde ıslık sesleri yürekte saklanır.

Yarınlara mektup atanlar bilsinler diye diyorum? Ben Karşıyaka´daki uygulamayı çok beğendim. Yazacaksın duvara, isyanını da, sevgini de, sohbetini de?

Okuyan olurda alırsa ders, belki insanlık adına kin ve nefretin tabutundan bir çivi sökmüş, Sevgi ve hoşgörü adına bir şey yapmış olursun?

Bu anlamdaki kısa videomuzu sizler için hazırladık?

/resimler/2016-5/18/1245191643699.jpg

Yerel belediye olanaklarını aşan bir proje idi. Ama verilen sözün büyüklüğü işin küçülmesine neden oldu. Yaklaşık 2 katlı bina yüksekligindeki yol kodu düşürülerek 90 yıllık özlem bitme noktasına geldi.

/resimler/2016-5/18/1247311177447.jpg

Duvar yazıları sadece bir mesaj değildir Karşıyaka´da, Kültürdür, gelenektir anlayana, Destur alınmadan silinmezler.

/resimler/2016-5/18/1249078054413.jpg

Sokak sohbetleri yönetir bu yerleri, sayğı, sevgi, hoşgörü ve paylaşmaktır zorlukları, yenmektir güçlükleri Karşıyaka´nın dar sokaklarındaki kadın meclisleri.

/resimler/2016-5/18/1251358994774.jpg

Giderken askere unutulmasın niye anıdır duvar yazıları, Süsüdür sokakların, çiçek gibi korunur koklanır tezkere gelene dek.

/resimler/2016-5/18/1253435091012.jpg

Karşıyaka´ya geldiğinizde sizi bu duvar yazıları karşılar, hatırlarsınız unuttuğunuz askerliğinizi, anlarsınız hangi devrede olduğunuzu... Sonra dudak büküp "Ben askerde iken bunlar dünyada yoktu diye geçer aklınızdan...

/resimler/2016-5/18/1256342906821.jpgAnlarsınız!... Gelip geçilen yerdir dünya, ne kırmaya, ne dökmeye, nede sevmeye yeter hayat, vakit geldiğinde doyamadığınızı anlarsınız... Bir vasiyette siz bırakırsınız, malınızı, mülkünüzü, kaygılarınızı... Hep geride kalanlar daha iyi yaşasın diye...



Anahtar Kelimeler: Karşıyaka hizmet bekliyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false