Karşıyaka´da Eğitim Düzeyi Tavan Yapacak

Karşıyaka´da Eğitim Düzeyi Tavan Yapacak

Erdek Belediyesi girişimi ile eski karakol Eğitim yuvası oldu.

 

Erdek-Karşıyaka´da yıllarca Jandarma Karakolu olarak faaliyet gösteren yapı, Jandarma´nın terk-i ardından mülkiyetin sahibi olan Erdek Belediyesi tarafından ilim ve İrfan´a katkı amacı ile modern bir kütüphaneye dönüştürüldü.

Erdek belediyesinin organizasyonunda, akare yurtdışı eğitim fuarı ve uluslararası Kanada´lı sigorta firması guard. me ınternational insurance kuruluşlarının sponsörlüğünde, Erdek Ticaret Odası başkanı Mimar Özlem Kutay Sarı´nın tasarımı ile Karşıyakalı gençlerin eğitim yaşamına katılan yeni kütüphane törenle hizmete girdi.

Karşıyaka Kütüphanesi için dün mahallede sıra dışı açılış töreni düzenlendi. Törene Başta Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı ile projenin tasarım Mimarı Özlem Kutay Sarı olmak üzere CHP Balıkesir İl Başkanı Erder Biçki beraberinde Susurluk, Burhaniye, Sındırgı ve Dursunbey ilçe Başkanları ile birlikte katıldı.

Erdek Belediye Meclis üyeleri, esnaf odaları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri yanı sıra Ocaklar´da yaşayan ünlü sinema karakter oyuncusu Ahmet Mekin´de bu önemli açışa tanık olanlar arasında yer aldı.

Karşıyaka´daki Kütüphane açılışında ilk konuşmayı Mahalle Sakini ve 4 Üniversite Mezunu olup, 5 Üniversiteyi okuyan Canan Kırdar yaptı.

Kırdar, Eğitim düzeyi oldukça yüksek olan Karşıyaka´da okuma alışkanlığının normalin üzerinde olması nedeni ile söz konusu projenin doğru uygulamalardan birisi olduğuna dikkat çekti.

Aynı zamanda Erdek belediye Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak Karşıyaka´ya kazandırılan Kütüphane projesine destek veren herkese teşekkür etti.

?Biz görevi bıraktığımızda 2009 da seçimi kaybettiğimde Erdek Belediyesinin 38.050 tl borcu vardı, 5 yıl sonra göreve geldiğimizde 112. 000 tl ile belediyeyi devir aldık. Büyükşehir uygulaması ile iki belde 22 köyümüzün Erdek´e ilave olması ile nüfusumuz ve hizmet alanımız 3 kat arttı. Büyükşehir olmadan ilçe belediye bütçesi 16.300 iken, %40 ı 7 trilyonluk gelirimiz Büyükşehir´e gitti.?

?Erdek Belediyesinin sadece temizlik işlerine ödediği para 11. Milyon lira, kendi personel gideri yaklaşık 6 trilyon, toplam 17. Trilyon, Büyükşehir´e ayrılan paydan sonra her yıl 7 trilyon açıktayız. Ve tüm mülklerimiz hacizli.?

?İş başına geldiğimiz ilk yıl, 9 milyon lira olması gereken geliri 2014 te 19 milyona çıkarttık. 2015 te ise 26 milyona yükselttik." diyerek bu artışı önceki dönemde ilham edilmiş kaynakların toplanarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Başkan Sarı, konuşmasında yaşanan olumsuzluklara rağmen, altyapı çalışmaları Büyükşehir´in hizmet alanında bulunmasına rağmen, acil ihtiyaç nedeni ile kendilerinin yaptığını söyledi.

-Sarı, Karşıyaka´nın ana girişi olan Kocayol´un 6 mt düşürülmesi konusunda söz verdiğini, bunun üzerine devam eden çalışmaların bir süre sonra tamamlanacağını, böylece verdiği sözü tutmuş olduğunu söyledi.

-Sarı, Bütün mahalleler gibi Karşıyaka´nın da önemli sorunları olduğunu, Büyükşehir´i beklemeden yerel belediye olarak bu beklentileri karşılamak kararında olduğunu söyledi.

-Sarı, Karşıyaka´nın beklentisi yağmur kanalları ile Kanalizasyon beklentisinin en kısa zamanda yapılacağını müjdeledi.

Başkan Sarı, sözlerine devam ederken 5 aydır Erdek Belediyesi çalışanlarının maaş alamadığına getirdi ve bu durumunun çözümü noktasında ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Ve gelinen noktada yaşanan olumsuzlukların aldıkları ekonomik tablonun olumsuzluğundan kaynaklanmasının, bilinmesi adına söylediğini vurguladı.

-Sarı, bu aksaklıkların giderilmesi ve önümüzdeki ay borç takviyesini yaptıktan sonra, Erdek Belediyesinin bir daha maaş ödeyemez veya istediği yatırımı yapamaz durumundan kurtulacağını, 28 Mahalleye tek greyder ve ekskavatör ile bütün mahallelerin beklentisine cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.

Sarı, yol çalışmalarının sadece tarla yollarının açılması ile sınırlı kalmadığını, Büyükşehir´in de, Karayollarının da hizmet alanı olan yollarını kendilerinin açtıklarını vurgulayarak ?Kapıdağ´da bir tane Büyükşehir-Karayolları makinesi gördünüz mü? Tüm imkânsızlıklara rağmen hem bu işleri yapıyoruz, hem de ekonomik olarak güçlenmeye çalışıyoruz. ? dedi.

Sarı, Erdek´te Çay Bahçeleri ve Hamamı yıktıktan sonra bir bardak suda fırtına kopartanların, Karşıyakalıların yaptığı Belediye Hizmet Binası ile Erdek´te Hal´i yıktıktan sonra ne yaptıklarının ortada olduğunu söyledi.

Sarı 2 yılda 14 trilyonluk kaynağın Balıkesir´e gittiğini, karşılığında hiçbir şey yapılmadığını vurgulayarak Büyükşehir´in sorumluluğunda olmasına rağmen Kapıdağ´a 5 mahallenin altyapı çalışmalarını Erdek belediyesinin yaptığını söyledi.

Başkan Sarı, bundan sonra yaz-kış demeden Tatlısu, Karşıyaka, Narlı ve Şahinburgaz´ı sel baskınlarından kurtaracaklarını kaydetti.

Başkan Sarı´nın konuşması ardından CHP il Başkanı Ender Biçki,  Gvard me sigorta direktörü Lorie Lee, akare yurtdışı eğitim fuarları kurucusu Aslıhan Özenç, yaptıkları konuşmalarla açılışı gerçekleştirilen Karşıyaka Kütüphanesinin bölge insanına katkısından vurgu yapıp, kendilerinin bu önemli hizmete vesile olmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Karşıyaka´daki tören daha sonra yeniş Kütüphane´nin hizmete açılması ve ikramla devam etti.

/resimler/2016-5/18/1038369932531.jpg



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı