Kasap Taner`de pes etti.

Kasap Taner`de pes etti.

Bandırma tanınmış lokantacı esnaflarından Taner Banyocu (Kasap) 23 yıl süren başarılı meslek hayatını kiracı olarak bulunduğu işyerinin satılması nedeniyle iş hayatına son verdi. ...

69 yaşındaki Taner Banyocu 1950 öncesi Atatürk Caddesi bugünkü Salı Pazarı yanındaki küçük bir dükkânda kasap olan babası; ayni zamanda Milli bisikletçi “Sarı Necati” lakaplı Necati Banyocu’nun yanında çırak olarak çalıştığı için “Kasap “lakabını almıştı.  Bugün onu herkes “Kasap Taner” olarak bilir. Gençliğinde spora çok meraklı olan Taner Banyocu okul sıralarında futbol, güreş, bisiklet ve atlet olarak dikkat çekti. Maraton koşarak ilk maratoncu unvanını da aldı. Ayni gün hem güreş yapıp hem atletizm yarışmalarına katılması nedeniyle herkesin takdirini kazanmıştı.

Gel zaman git zaman... 1973 yılında 29 yaşında gittiği Almanya’dan 1987 yılında dönünce ilk işine bugünkü İnönü Caddesi’nde Kayseri Gıda’nın bulunduğu yerde açtığı büfede sabahın erken saatlerinden gece 24.00’e kadar çalıştı.

Meslek hayatı da sporcu hayatı gibi çok hareketliydi.

Bandırma’da ilk tabldotu, ilk ekmek arası  tavuk döneri piyasaya çıkardığını ve çok tuttuğunu belirten Kasap  Taner Banyocu,  ev yemeklerinin satıldığı lokantasına 23 yıl sonra istemese de veda etmenin burukluğunu yaşadığını söyledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı