Kasapoğlu: provake ediyorlar,

Kasapoğlu: provake ediyorlar,

AKP, Şirinçavuş Köyüne kurulması ön görülen termik santralle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı, Edincik’in Şirinçavuş Köyüne kurulması ön görülen termik santralle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında, AK Parti olarak Şirinçavuş’a kurulması öngörülen termik santrale karşı olduklarının altını çizdi. Bu sürecin bazı çevreler tarafından provake edildiğinin altını çizen Kasapoğlu, bazı çevrelerin siyasi rant elde edebilmek amacıyla konuyu çarpıtmaya çalışıldığını, balonu şişirenlerin ise kendi balonlarını patlattıklarını söyledi.

-Ortak deklarasyon hazırlandı

Yaşanan sürece de değinen Kasapoğlu “ Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama AŞ’nin Edincik’in Şirinçavuş Köyünde kurmayı planladığı termik santralle ilgili ÇED toplantısı yapacağı haberi, kentimizde ve bölgemizde duyulduğu andan itibaren Bandırma Kent Konseyi, BAÇEP, GÜMÇED, SOS temsilcileri ve tüm siyasi partiler ilk kez Bandırma’da bir araya gelerek, termik santrale karşı hareket sürecini planlayıp beraber hareket etmişlerdir. İlk adım olarak da, bölgedeki belediye başkanlarının ve Meclis’te grubu bulunan üç siyasi partinin başkanlarının imzaladığı, ortak bir deklarasyonun hazırlanarak, kamuoyuna deklare edilmiştir” dedi.

-İlgili firma taleplerini geri çekti

Bu gelişmelerden sonra AK PARTİ Balıkesir milletvekilleri Edip Uğur ve Cemal Öztaylan’ın bu sürece müdahil olduğunu açıklayan Kasapoğlu “Milletvekillerimiz termik santral projesinden ilgili firmanın vazgeçmesi ve 10 Ekim’de 29833 sayılı dilekçe ile Şirinçavuş Köyünde yapılması planlanan ÇED toplantısı iptali edilmesi için bakanlar ve ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmuşlardır. Bu gelişmelerden ilgili firma taleplerini geri çekmek zorunda kalmıştır” dedi.

 

-Kargaşadan besleniyorlar,

Kasapoğlu “Bu olaydan siyasi rant elde etmek isteyenler milletvekili Öztaylan’ın düzenlediği basın toplantısında santral olayının bittiğini ve 10 Ekim’de yapılacak olan ÇED toplantısının iptal edildiğini açıklamasıyla hevesleri kursaklarında kalmıştır. Birileri sürecin bitmemesini istiyor. Bu ÇED raporu hiçbir zaman alınamayacaktır ve mevcut düzenlemelere göre de alabilmeleri mümkün değildir. Firmaların müracaatı anayasal bir haktır. Ancak bu anayasal hak meri mevzuata aykırı ise yerine getirilemez. Balıkesir İl Genel Meclisinin 143 nolu ve 07.05.2008 tarihli kararı uyarınca anılan bölgede –termik santral ile enerji üretimi ve kömür stok sahaları yapılması mümkün değildir” dedi.

-Nurol festivalin ana sponsoru mu?

 

Kasapoğlu, Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama AŞ’nin 7 Ekim 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığa Bandırma depolama sahası ve elektrik santrali,derin deniz deşarjı,kül depolama sahası ve iskelesi projesinin ÇED raporunun süresinin durdurulması konusunda müracaatının bulunduğunu söyledi. Kasapoğlu, CHP’li Bandırma Belediyesinden Kuş Cenneti Festivali ana sponsoru olan ve termik santrali kurmak isteyen Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama AŞ ile olan ilişkilerinin derecesini açıklamasını beklediklerini sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı