Kastri için toplandılar

Kastri için toplandılar

Başkan Aysan,`` 40 yıllık Kastri sorunundan artık kurtulalım.``

 

 

Başkan Aysan: "40 yıllık Kastri sorunundan artık  kurtulalım istiyorum"

  Taygun Ertan – Erdek  

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan,  Kastri Bölgesi sakinleri ile bir araya geldiği toplantıda, Kastri İmar Planı 18. Madde uygulama çalışmalarının 1 ay içinde Belediye de askıya çıkacağını söyledi.

Erdek Kastri Bölgesindeki arazi sahiplerinin, bölgede devam eden imar sorununun çözümü noktasındaki umutlu bekleyişleri devam ediyor.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Pazar günü Erdek Kastri Bölgesinde faaliyet gösteren Egeli Pansiyon Kamping alanında bölge sakinleri ile bir araya geldi.

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın`ın organize ettiği toplantıya katılan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan birçok konuda vatandaşları bilgilendirdi.

Toplantıda hazır bulunan Kastri Bölgesi sakinleri, Belediye Başkanından Erdek Belediyesi`nin çeşitli konularda daha aktif olmasını istedi.

Belediye Başkanı Aysan bölge sakinlerinin bu talebine, "Erdek Belediyesi`nin 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü Kasım 2012 ayı meclis toplantısında, 26 milyon lira olarak kabul edilmesini istediği bütçenin, mecliste çoğunluğa sahip CHP gurubunun, bütçeyi 18 milyon 95 bin lira olarak oy çokluğuyla onaylamasının hizmet üretmesindeki en büyük engel oluyor" cevabını verdi.

Erdek Belediyesi`nin; Temizlik işleri, fen işleri, park ve bahçeler gibi ilçede hizmet üretmekle yükümlü birimlere ait bütçe rakamlarının özelikle düşük tutulduğuna dikkat çeken Başkan Aysan, CHP`nin onayladığı bütçeyi  "Hey Belediye Başkanı, sen otur oturduğun yerde hiçbir şey yapma" olarak anladığını Kastri Bölgesi sakinlerine anlattı.

Başkan Aysan, Erdek Belediyesi`nin 2013 yılı bütçesi görüşmelerinde Kasım 2012 ayında belediye meclisinde gerçekleşen toplantıda, bütçenin AK Parti gurubu olarak 26 milyon lira (26 Trilyon) olarak kabul edilmesini istediklerini ancak, mecliste çoğunluğa sahip CHP gurubu sayesinde 18 milyon 95 bin lira (18 Trilyon 95 milyar) olarak kabul edilmesinin kendi elinin ve kolunun bağlanması olarak gördüğünü ısrarla vurguladı.

Belediye Başkanının Kastri sakinleri ile yaptığı bilgilendirme toplantısında İşte! öne çıkan konular:

"Erdek-Bandırma eski karayolundan denize inen tüm yollar rehabilite edilecek"

Kastri Bölgesinde, Erdek-Bandırma eski karayolu bugün kamplar yolu olarak anılan karayolundan denize inen tüm yolların toz toprak içinde olduğunu biliyoruz. Bu sorunun kesin çözümü Kastri İmar planının kesin çözümünün ardından imar planında çizili tüm yollar açılarak gereken çalışmalara hemen başlanacaktır. Şu an kullandığınız yollara malzeme dökülerek, sizleri geçici olarak ta olsa tozdan kurtarmak istiyoruz. Yetersiz bütçe yüzünden iş makinası kiralayamıyoruz, belediyeye ait 1 tane grayderle mucizeler yaratmaya çalışıyoruz. Şu an grayderimiz Paşaliman Adasında olup burada çalışması bittiği gibi ilçeye geri dönecek. Koskoca Kapıdağ Bölgesi ve Paşaliman adasında tek iş makinasıyla hizmet vermeye zorlanmamız için bütçe bilerek düşük tutulmuştur.

"Kum temizleme makinası Kastri sahiline de gelecek"

Sahillerin temizlenmesinde kullandığımız kum eleme makinası Türkiye`de üç tane olup bu makinalardan biri Erdek ve çevresinde hizmet veriyor. Kum eleme makinası şu an Narlı Köyünde çalışıyor. Burada işi bittiği gibi Kastri deniz sahilindeki kumların elenmesi için buraya gelecek.

"Ümraniye Belediyesi`nden 100 tane çöp konteynırı geldi."

2013 yılı için belediye meclisinden temizlik-park bahçeler için talep ettiğim 4.9 milyon liralık bütçe rakamı CHP`li üyelerce 1.9 milyon lira gibi çok düşük bir rakama indirildi. Bu durumda bu sorunu nasıl çözeceğiz? Bu bütçeyle park ve bahçelerde personel çalıştıramıyoruz. İstanbul-Ümraniye Belediye Başkanının, ilçemize önemli katkıları oluyor kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ümraniye Belediyesi tarafından gönderilen 100 tane çöp konteynırını ihtiyaç olan noktalara koymaya başladık. Kastri Bölgesinde konteynır sıkıntısının yaşanmasını istemiyoruz.

"Yetersiz bütçe yüzünden haşaratla mücadele tek araçla yapılabiliyor"

Belediye olarak haşaratla mücadele Şubat ve Mart ayından beri devam ediyor. Bütçemizin istediğimiz rakamlarda onaylanmaması yüzünden 3 araçla yapılması gereken haşaratla mücadeleyi maalesef tek araçla yapmaya çalışıyoruz. Sorun parasızlık sorunu değil, yeterli ödeneğin bilerek azaltılmasıdır. Tüm zorluklara rağmen ilaçlamada 2. üniteyi devreye sokacağız.

"Benim dönemimde su sayaç ve ücretleri indirildi"

Benden önceki dönemde su ücretleri tatilcilerden 2 kat alınıyordu. Bu yüksek rakamlara son verdiğimiz gibi, 550 liradan satılan ön ödemeli dijital su sayaç fiyatını da peşin 250 liraya indirdik.

"Bölgede en modern sahipsiz hayvan barınağına sahibiz"

Göreve geldiğimiz gibi, bölgemizin en modern sahipsiz hayvan barınağını ilçeye kazandırdık. Sokak hayvanlarının çok olduğu noktalarda toplama çalışmaları devam ederken, aşılama, kısırlaştırma çalışmalarımızda sürüyor. Barınakta bugün 300`e yakın hayvana bakıyoruz.

"Benden önce size hesap veren Belediye Başkanı oldu mu?"

10 yıl önce bölgenizde bir belediye başkanı hiç gördünüz mü? Karşınıza çıkıp size hesap verdimi? Belediyeye çöp konteynırı talebi ile gittiğinizde belediye başkanı sizlere ne cevap veriyordu? Şu an sizlerin sorunlarınızı istediğimiz gibi çözemeyişimizin gerekçesini sizler zaten biliyorsunuz.

"2014 Emlak Vergisi birim fiyatlarını aşağıya çektik"

Biliyorsunuz Mart 2014`ten sonra Balıkesir Büyükşehir olacağından emlak vergilerinde de önemli artışlar yaşanacak. Sizler, astronomik emlak vergisi ödememeniz için bu yıl ücretleri aşağıya çektik. Bizler sıfırdan başlayıp yapılmayanları gerçekleştirmeye çalıştık. Gelecek yıl yüksek vergi ödeme sıkıntısı yaşanmayacak.

"Kastri 18. Madde çalışmaları bitti"

Kastri İmar planını iptale neden olan sorunları çözdük. Herkesin istediği gibi bir dağıtım yapılması elbette ki kolay değil. Çoğunluğun mutluluğu için çalıştık. Kastri İmar Planı 3194 Sayılı 18. Madde uygulaması 1 ay içinde askıya çıkıyor. Kastri Planı ile birlikte, bazı vatandaşlarımız parası ile arsa satın almak zorunda kalacak, bazıları ise katılımda bulunacaklar. İlçemizin 40 yıllık bu sorunundan artık kurtulalım istiyorum.

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli