Kastri`nin derdi. Milleti gerdi!...

Kastri`nin derdi. Milleti gerdi!...

Erdek`te 2500 tapudan oluşan Kastri-Gedeve-Mangırcı imar planı askı bekliyor.

Erdek`te günün değil, günlerin değil, asrın sorunu olarak öne çıkan Kastri İmar planları sorunu milletin uykularını kaçırıyor.

Erdek`in,  fiziki anlamda  önünü açacak en önemli projelerden birisi olan Kastri- Gedeve- Magırcı imar planı tadilatı 1985 li yıllarda başladı.

Kapıdağ`ın doruklarından esen meltem rüzgarlarını, Düzlerden Narlı`ya uzanan arterde yeni bir imar yapısı ile güncelleştirerek çarpık yapılaşmanın önüne geçmek isteyen dönemin Belediyesi, geçmişten günümüze bakış açısını ortaya koyarken, gelin görün yaşanan problemler aradan geçen 28 yılı adeta heba etti.

Kastri, Gedeve, Mangırcı bölgesini kapsayan yeni imar planları beklentisi 1990 lı yıllarda askıya çıktı ancak itirazların yoğun olması projenin ötelenmesine neden oldu.

Proje 2000 li yıllarda bir kez daha gündeme geldi . çizimler yapıldı, ancak bu kez de kadastro yollarında 17 dönümlük eksiklik nedeni ile yapılan itirazlar sonucu plan mahkeme kararı ile iptal edilmişti.

Kastri- Gedeve- Mangırcı mağdurları hukuksal boyutu aşılmış adil bir planlama ile bölgenin yeniden yapılandırılması konusunda oluşturdukları  platform mağduriyetleri minumuma indirecek yeni çalışmalara katkı verdi.

Yaklaşık 2500 tapu sahibi meseleye sahip çıkarak planların yeniden askıya çıkması için ortak bir hareket içine girdi. 28 yıllık özlemin bitmesi konusunda yaşanan telaş, Erdek`te, ``Asrın sorunu çözümleniyor`` diye bakılmaya başlandı.

Erdek`te taraflar adına gelişmelerin takipçisi olan platformun başına getirilen gönüllü Sedat Önder, taraflar ve Belediye arada oluşturduğu köprü görevi ile huzursuzluğu en az`a indirgedi.

Şimdi gözler Erdek Belediyesinde...

Kastri platformu  admin`i Sedat Önder oluşturulan sanal alemde tarafları bilgilendirirken, diğer tarafta planların askıya çıkmasını sağlayacak Belediye 24 Temmuz Çarşamba günü, konunun encümenden geçerek askı sürecinin başlatılacağı sözünü verdi.

24 Temmuz saat: 14.00 dolaylarında kendisi ile görüştüğümüz platform admin`i Sedat Önder ; ``Başkan Aysan`la yaptığım son görüşmede, bana adres tespiti yapıyoruz 3-5 gün içinde sonuç alırız. diyerek 24 Temmuz Çarşamba gününü işaret etti.``

``Bu akşam AKP İlçe Başkanlığının iftar yemeği var, Umudumuz bu yemekte Milletvekilleri, İl teşkilatı, İlçe teşkilatları, Belediye ve muhtarlar çevresinin hazır bulunduğu platformda Kastri kangren`inin ``Müjde`` olarak öne çıkmasını bekliyoruz.`` dedi.

Bandırma Manşet olarak yaşanan bu gelişmeler ışığında bizde Kastri platformu ile yaptığımız bu görüşmeyi AKP nin iftar yemeği sonrası kaleme almayı uygun gördük.

Ancak yaklaşık 180 kişilik AKP iftarında verilen müjdeler içinde asrın sorunu Kastri yer almadı.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı