Katı atık bedeli kaldırıldı

Katı atık bedeli kaldırıldı

Bandırma Belediye Meclisi gergin geçti




Bandırma Belediye Meclisi gergin geçti
Katı atık bedeli kaldırıldı.



Bandırma Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Sedat Pekel'in başkanlığında yapıldı. Toplantı, zaman zaman AKP'liler ile Belediye Başkanı Sedat Pekel arasında gergin anların yaşanmasına yol açtı.

Pekel: Başbakanın Bandırma ziyaretine destek verdim”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 Mart günü Bandırma'ya yaptığı ziyaret öncesi ve sonrasında konukseverliği en güzelini gösterdiklerini, Erdoğan'ı, hava alanına kadar eşiyle giderek karşılayıp, çiçek verdiğini vurgulayan Pekel, şunları söyledi:

Ancak, AKP'lilerin, mitingde neden yer almadığımız şeklinde eleştiri getirmelerini anlamak mümkün değildir. Siyasi tarihimizde muhalefet partilerinin, iktidar partisinin mitinglerinde bulundukları görülmemiştir. Kaldı ki, Başbakan'ın konuştuğu miting alanında kendimiz için asla yer talebimiz de olmamıştır.



Katı atık bedeli kaldırıldı


İmar konularının ağırlık bastığı gündemde, vatandaşlardan Ocak 2013 tarihinden başlayarak alınmaya başlanan, ancak hükümetin, bu bedellerin alınmasını 2014 yılı sonuna dek ertelemesi konusu da görüşüldü. Başkan Pekel, katı atık bedeli alınmasının, AKP hükümetinin dayatması sonucunda ortaya çıktığını, şimdi ise yine hükümetçe bu konuda erteleme kararı çıktığını, bunun üzerine de belediye olarak bu uygulamadan vazgeçtiklerini açıkladı.

AKP'li Mesut Tatlıdil ise konuşmasında, hükümetin, bu konuda bir dayatması olmadığını öne  sürerken, Çevre Bakanlığımız, belediyelere sadece evsel katı atık bertaraf tesisleri kurulması konusunda dayatma yapmıştır. Ancak belediyemiz, bu tesisler konusunda en küçük bir proje hazırlamamıştır. Bandırma Belediyesi, bu konuda artık gerekli girişimlerde bulunmak zorundadır” dedi. Başkan Pekel, Tatlıdil'in, bu iddiasının doğru olmadığını belirtti. Ardından yapılan oylamada, vatandaşlardan katı atık bedeli alınması kararı oybirliğiyle kaldırıldı.







H.K.
8.03.2013 17:22:05
KATI ATIK BEDELİ ABONELERE İADE EDİLECEK Mİ? AÇIKLAR MISIN BAŞKAN...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli