Katı Atık`da gelişmeler sürüyor

Katı Atık`da gelişmeler sürüyor

GÜNEY MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ KATI ATIK PROJESİ İÇİN TOPLANDI





Güney Marmara Belediyeler Birliği tarafından yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi proje toplantısı geçtiğimiz pazartesi günü Bandırma'da gerçekleşti.

Güney Marmara Belediyeler Birliği tarafından yapılması planlanan ve Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi projesi hakkında birliğe üye olan Belediye Başkanları projenin son durumunu görüştü.

Bandırma Belediye Başkanı ve aynı zamanda Güney Marmara Belediyeler Birliği Başkanı da olan Sedat Pekel'in makamında gerçekleşen toplantıya; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, ,  Bandırma Belediyesi Meclis Üyeleri Erhan Elmastaş, Orkun Sencer ve Edincik Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Ata katıldı. Toplantıda Proje mühendisi Barış Oralkan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi projesi hakkında bilgi verdi.

Proje için tahsis edilen alanın yetersiz olduğunu belirten proje mühendisi Oralkan, yerin genişletilmesi ve ek alanların sağlanması gerektiğini, daha önceden inceleme yaptığı Edincik beldesindeki sahayı bu iş için uygun bulduklarını belirtti. Barış Oralkan gerekli alanların belirlenmesinin ardından projenin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

AB fonlarından aktarılacak olan kaynaklarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılacak Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi için yer tahsis edilmesi konusunda Bandırma Belediyesi olarak tüm imkânların sağlandığını belirten Başkan Pekel ancak bu alanın yetkililer tarafından yetersiz olması nedeniyle sorunun çözümü ile ilgili proje için yeterli alanın sağlanması konusunda Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı'dan yer talebinde bulundu. Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı da bu konuyla ilgili tüm kaynakları en kısa zamanda değerlendireceklerini ve yer sorunuyla ilgili çalışmaları başlatacağını söyledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı