Katılım meblağları belirlendi

Katılım meblağları belirlendi

Gönen'de Fakülte yapımı için gerekli mali katkıyı sağlamak için yapılan toplantıda taahhütler alındı

Gönen Halkının uzun yıllardır özlemini çektiği, ilçemizde her kesimin mutlaka Gönen’de mutlaka olmalı dediği Fakülte için önemli bir adım daha atıldı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Gönen Kaymakamı Arslan Yurt’un girişimleri ile kurulan Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arasında üniversiteye bağlı Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Gönen’e taşınması için protokol imzalanmıştı. Gönen Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezinde Kaymakam Arslan Yurt, Dernek Başkanı Hüseyin Şener, meslek odaları başkanları, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yurt, “Gönen halkının bir rüyasını gerçekleştirmek üzere çıktığımız bu yolda öncelikle sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var.  İlçemize fakülte kazandırılması uzun yıllardır özlem duyulan bir konu ve ümit ediyorum ki biz bunun altından kalkacağız. İlk bağış Sayın Subaşı’ndan, Teksüt’ den 500.000 tl taahhüt Ancak artık gelinen noktada daha somut adımlar atmamız gerekiyor. Derneğimize bağış için Valilik izni alındı.  Şu anda ilk bağışı 25.000 TL ile Balıkesir Milletvekili Sayın Yavuz Subaşı yaptı. Teksüt İşletme sahibi Cevdet Arınık ise 500.000 TL taahhüt ederek 100.000 TL’sini haftaya yatıracağını bildirdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte herkesten bütçesine göre katkıda bulunmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullanarak sözü toplantıda bulunan katılımcılara bıraktı.

Gönen organize sanayi ve ticaret borsasından 500.000 TL toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öncelikle kurumları adına taahhüt de bulunurken ilerleyen günlerde şahsi olarak ta destek vereceklerinin sözünü verdiler. Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çetinkaya OSB olarak 500.000 TL bağışta bulunacaklarını taahhüt etti. Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu da Borsa olarak 500.000 TL destekte bulunacaklarını söyledi.

Bandırma organize sanayiden de aynı desteği bekliyoruz Bandırma Organize Sanayi Bölgesi yönetimi adına toplantıya katılan yönetim kurulu üyesi Hasan Onay konuyu gündemlerine aldıklarını, en kısa sürede destek miktarlarını açıklayacaklarını söyledi.

Kaymakam Yurt Bandırma OSB’den de asgari Gönen OSB kadar destek beklediklerini ifade etti. Ticaret odası bütçe gelirinin %3’ünü, ziraat odası ve süt birliği üst birlik paylarını bağışlayacak Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi, Ticaret Odası bütçe gelirlerinin %3’ünü fakülte yapımına katkı sağlamak için bağışlayacaklarını ifade etti.

Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt ile Süt Birliği Başkanı Yüksel Sarık kurumlarının iki yıllık üst birlik paylarını fakülte yapımına bağışlanması için üst organlara başvuru yapacaklarını söylediler.  Toplantıya katılan diğer sivil toplum örgütleri temsilcileri de bütçeleri olmasa da üyeleriyle irtibata geçerek bağışta bulunacaklarını taahhüt ettiler Kaymakam Yurt ve Dernek Başkanı Hüseyin Şener katılımcılara teşekkür ederek somut adımlar gerektiren toplantılara devam edileceğini, her kesimin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Fakülte derneği hesap numarası; “Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği” IBAN (Hesap) numarası: TR58 0001 0000 4994 5865 6750 01



Anahtar Kelimeler: Katılım meblağları belirlendi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli