Kavun festivaline büyük ilgi

Kavun festivaline büyük ilgi

Yeşil Çomlu´da düzenlenen kavun festivali her geçen yıl daha görkemli oluyor

Bandırma Belediyesi´nin katkılarıyla Yeşil Çomlu Mahallesi´nde ?Kavun Festivali´ düzenlendi.

Bu yıl 6.ncısı düzenlenen festivale, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahir Mavi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplu örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

---

Festival, katılımcıların Bayraktepe mevkiine doğru bayrak yürüyüşüyle başladı,

Yeşil Çomlu Mahalle Muhtarı Mustafa Can Toros´un konuklara hoş geldiniz konuşmasının ardından Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun festival alanında bulunanlara hitap etti. Tosun konuşmasında şunları aktardı. ?Bugün 6´ncısı düzenlemiş olduğumuz Yeşil Çomlu Kavun Festivaline hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bandırma festival açısından  şanslı bir kent. İki tane çok önemli festivalimiz var. İki mahallemizden çıkan bir festival. Biri Kuşcenneti Mahallemizden biride Yeşil Çomlu Mahallemiz´den. Yeşil Çomlu Mahallemizin festivali daha taze yeni bir festival, önümüzdeki17 Eylül tarihinde de  Bandırma´nın Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali´nin 30´uncusunu düzenleyeceğiz.

/resimler/2019-9/1/2238237061026.jpg

Bu etkinliklerle, Bandırma´nın tarihi dokusu, turistik dokusu, sosyolojik ve aynı zamanda tarımsal dokusunu göz önüne çıkartıp, bir farkındalık yaratmaya çalışacağız. Festivaller hem bir bölgenin tanıtımını, hem de aynı zamanda gelişmesini sağlayan uygulamalardır.? İfadelerini kullandı.

/resimler/2019-9/1/2238465967549.jpg

Çocukların çuval yarışı ve Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun, Yeşil Çomlu Kavun Festivali için hazırladığı yöresel halk oyunu gösterisi ile devam eden festival, Yeşil Çomlu Mahallesi kavun yetiştiricilerinin, özenle ve doğal yollarla yetiştirdiği kavunların derecelendirilmesine geçildi. Görünümleri, tadı, rengi ve kokusu ile en güzel kavun  dalında yarışmayı kazanan Muhammet Sevim adlı yetiştiriciye 500 kilogram gübre hediye edildi.

Yeşil Çomlu Mahallesi meydanında Atataürk Büstü açılışı da gerçekleştirilen festival, Bandırma Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği Korosu´nun dinletisi ve sanatçı Çiğdem Özcan´ın verdiği konser ile sona erdi. Ahmet PESEN

/resimler/2019-9/1/2239070342914.jpg



Anahtar Kelimeler: Kavun festivaline büyük ilgi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu